Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κόλλησε on camera στον τοίχο τον εισηγητή της ΝΔ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

«20 golden boys βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού», υπογράμμισε ο Γ. Λεχουρίτης. - «Ποιους θα σώσετε; Απλά θα ενσωματώσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας», συμπλήρωσε.

Στον τοίχο κόλλησε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης τον εισηγητή της ΝΔ στο νομοσχέδιο, που περιείχε την τροπολογία για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, Βασίλη Βασιλειάδη. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής της ένωσης καταναλωτών αποδόμησε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ ότι με τη ρύθμιση θα απορροφηθεί το 85% των αυξήσεων στα νοικοκυριά. Τον έκανε μάλιστα να χάσει τα λόγια του και να παραδεχθεί τελικά ότι ουσιαστικά δεν μπορεί να πει πόση θα είναι η μείωση στους λογαριασμούς, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μικρότερη.

«Να σταματήσουν τα ψέματα» υπογράμμισε σε υψηλούς τόνους ο Γ. Λεχουρίτης. «20 golden boys βρήκαν την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν εις βάρος του ελληνικού λαού» τόνισε.

«Μας λέει ότι από 1η Αυγούστου θα ανασταλεί η ρήτρα αναπροσαρμογής. Τίποτα δεν θα ανασταλεί» συνέχισε ο  πρόεδρος του ΙΝΚΑ. «Θα δημιουργήσετε ένα χάος, και στους καταναλωτές και στις εταιρείες, με αποτέλεσμα να πείτε στην πορεία: “Ξέρετε κάτι, δεν υπάρχουν υπερκέρδη γιατί οι εταιρείες χάσανε”. Εάν κάθε μήνα ο καταναλωτής αλλάζει πάροχο, δεν θα μπορεί κανένας να του κόβει το ρεύμα. Τα χρέη θα φτάσουνε εκεί που θα φτάσουνε και μετά εσείς θα λέτε “Σώσαμε τους πολίτες”» ανέφερε με νόημα.

«Ποιους θα σώσετε; Απλά θα ενσωματώσετε τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέσα στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε ως κοινωνία να ασκήσουμε συλλογικές αγωγές εις βάρος της αισχροκέρδειας. Αυτή είναι η αλήθεια, την οποία κρύβετε», συμπλήρωσε με ένταση.

«Και να σας πω γιατί την κρύβετε και γιατί λέτε ψέματα; Διότι τα ίδια λέγατε και τον Νοέμβρη του 2021. Ότι η επιβάρυνση θα είναι 1-2 ευρώ το μήνα και πήγαμε στα χιλιάδες ευρώ το μήνα» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ έθεσε δε προς τον εισηγητή της ΝΔ  ένα συγκεκριμένο ερώτημα. «Πλήρωνα 600 ευρώ σε έναν πάροχο. Τα 400 ήταν ρήτρα αναπροσαρμογής και τα 200 ρεύμα. Τώρα τι θα πληρώσω; Ούτε εσείς δεν ξέρετε τι να μου απαντήσετε. Γιατί φέρατε μια τροπολογία, η οποία είναι στον αέρα και θα σας διαψεύσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Παγωμένος άκουγε όλη την ώρα ο Β. Βασιλειάδης χωρίς ούτε καν να επιχειρήσει να αντικρούσει τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ. Τελικά αναγκάστηκε να πει, μασώντας τα λόγια του, ότι η μείωση που θα δουν οι καταναλωτές θα είναι «κοντά στο 50-55% κάτω από τον λογαριασμό που είχαν πριν», αν και πάλι δεν έπεισε κανέναν ότι γνωρίζει πραγματικά τι θα γίνει με τους λογαριασμούς ρεύματος και μην αναλαμβάνοντας καμία δέσμευση ότι δεν θα αυξηθεί υπερβολικά η τιμή της κιλοβατώρας.

Ο Γ. Λεχουρίτης υπενθύμισε τέλος ότι στις 6 Ιουλίου εκδικάζεται η συλλογική αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον της ΔΕΗ και των παρόχων ρεύματος διεκδικώντας την επιστροφή των χρεώσεων από τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κυρ. Μητσοτάκης: Γίνεται ένα πολύ αποφασιστικό βήμα αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου

Νέα δωρεά ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ από τις τέσσερις...
00:03:28

Το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού

Με ένα θερμό χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, εκπρόσωποι της...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Συνάντηση με τον νέο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΔΕ) Πειραιά

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της...

Δήλωση του Ζαχαρία Σουρή μετά την ομόφωνη εκλογή του ως Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς...

Ο αθεϊσμός κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο

Ἡ σύγχρονη πνευματικὴ πραγματικότητα εὑρίσκεται ἐνώπιον μιᾶς ἔντονης ἐπανεμφανίσεως...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img