Ένα ακόμη τραγούδι του Γιώργου Κασιμάτη ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube. Για τον Γιώργο γράψαμε πρόσφατα και χαρήκαμε τα τραγούδια του. Συνεχίζουμε να ακούμε το νέο δημιουργό και τον ακολουθούμε!

Στίχοι:

ο Όρκος

Την πιο βαριά υπόσχεση
Τον πιο μεγάλο όρκο
Μ’ αβάσταχτη ελαφρότητα
και σκάρτη επιμονή
Πλεχτήκαμε, δεθήκαμε,
γενήκαμε κουβάρι
που κύλισε και σκάλωσε
σε μια κακιά στιγμή

Η εκκλησία καπηλειό
κι ο ιερέας φέσι
Κι η βέρα η ορειχάλκινη
στο δάχτυλο φαρδιά
Βραχνάς σαν γίνει ο πόθος μας
κι ο έρωτας συνήθεια
από το χέρι το άνευρο
γλιστράει και κυλά

Στην γλύκα της υπόνοιας
Στου πειρασμού την πόρτα
Ο όρκος μας επίορκος
Η υπόσχεση φευγιό
Κι αν με τον νου μας τάξαμε
στον θάνατο να αντέξει
μες στη χοάνη της ζωής
δεν άντεξε λεπτό

Βιογραφικό του Γιώργου Κασιμάτη

Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου του 1998 στην Αθήνα, όπου και διαμένει για το μισό έτος. Το άλλο μισό βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του, στα όμορφα και μυστηριακά Κύθηρα.

Η ενασχόληση του με τη μουσική ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Σε ηλικία 14 ετών πήρε το πτυχίο του στα μοντέρνα κρουστά, με καθηγητή τον Αλβέρτο Παναγιωτόπουλο. Για διάστημα δύο ετών, παράλληλα με τα ντραμς, έκανε επίσης μαθήματα κλασσικού πιάνου και ακουστικής κιθάρας. Τότε ήταν που ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια.

Από την ηλικία των 18 ετών και για διάστημα τριών χρόνων, παρακολούθησε θεωρητικά μαθήματα μουσικής με τον καθηγητή, πιανίστα και συνθέτη Παναγιώτη Θεοδοσίου. Τα μαθήματα αυτά πιο συγκεκριμένα ήταν, θεωρία, αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, τζαζ αρμονία και ελεύθερη σύνθεση για ορχήστρα. Για μια περίοδο ασχολήθηκε με τη σύνθεση κλασσικής και μοντέρνας μουσικής για ορχήστρα και για σόλο πιάνο.

Γιώργος Κασιμάτης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × two =