eptanisiaki-synomospondia

Δελτίο Τύπου για την επετειακή εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, εξέδωσε ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών, ως μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας.

Στην ανακοίνωση διαβάζουμε:

«Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών, η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, πραγματοποίησε τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση, ενταγμένη στην επέτειο συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία του 1821, υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Μέσα από σειρά ομιλιών, πλαισιωμένες με οπτικό υλικό από μνημεία, έργα τέχνης και ντοκουμέντα της περιόδου της Ελληνικής Επανάστασης, ξεδιπλώθηκαν άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της αγωνιστικής δράσης των Επτανήσιων και η καθοριστική συμβολή τους στην θετική έκβαση του Αγώνα για την Παλιγγενεσία του Έθνους.

Ομιλία εκφώνησαν οι:

  • Σκλαβούνος Γεώργιος, Κοινωνιολόγος Ερευνητής. Θέμα: «Τα Ιόνια Νησιά και η Επτάνησος Πολιτεία (1800 – 1807) ως η μήτρα και η τροφός της Επανάστασης του 1821».
  • Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Διδάκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Θέμα: «Διονύσιος Ρώμας – Επιτροπή Ζακύνθου».
  • Γεώργιος Λεοντσίνης, Ομ. Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας. Θέμα: « Ελληνική Επανάσταση και
    Επτάνησα».
  • Μάχη Παΐζη – Αποστολοπούλου Ιστορικός, Ομ. Διευθύντρια Ινστ. Ιστορικών Ερευνών
    Εθν.Ιδρ.Ερευνών. Θέμα:«Επτανησιακή ομοψυχία στην Ακρόπολη των Αθηνών – Διονύσιος Ευμορφόπουλος».

Χαιρετισμό εκ μέρους της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κος Δήμας Ιωάννης και εκ μέρους της Πολιτείας, χαιρετισμό απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Ελευθέριος Αυγενάκης.

Την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Ευαγγελία Δελλαπόρτα, μέλος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας.

Εκτός των άλλων, μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βουλευτής Κέρκυρας, κύριος Στέφανος Γκίκας, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κος Χρήστος Τεντόμας, ο τ. Διευθυντής Γρ. Περιφερειάρχη Π.Ι.Ν., κος Γεράσιμος Παναγιωτάτος – Τζάκης, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Φορέων και Σωματείων.

Η Επτανησιακή Συνομοσπονδία, μέσα από τη δράση της, στοχεύει πάντα στην ανάδειξη της σημαντικής συμβολής των Επτανήσων στους απελευθερωτικούς Αγώνες του Έθνους σε κάθε ιστορική περίοδο, αλλά και στη δημιουργία του νεοσύστατου Ελληνικού Έθνους και της νέας Πολιτισμικής του ταυτότητας μετά την Τουρκοκρατία, έως και τη σύγχρονη Ελλάδα.

Η Πρόεδρος

Γρηγορίου Ε. Αικατερίνη

Η Γ. Γραμματέας

Σαρακίνη – Μεντζελοπούλου Στυλιανή»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty − 17 =