Το STOP εν είδει τροχονόμου, θα δείξουν φέτος οι βρετανικές αρχές στα παιδιά που ξεχύνονται σε συνοικίες και σε δρόμους τις ημέρες του Halloween, στα πλαίσια του παλαιού εθίμου του “trick or treat”.

Η απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη, 27/10, ο υφυπουργός Επιχειρήσεων της κυβέρνησης Τζόνσον, Ναντίμ Ζαχάουι, αφορά τις περιοχές εκείνες της Αγγλίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του covid-19 και βρίσκονται σε καθεστώς lockdown ή οδεύουν προς αυτό.

Είθιστα στην αγγλοσαξωνική παράδοση, τις μέρες του Halloween τα παιδιά να περιφέρονται με τρομακτική περιβολή στις γειτονιές από πόρτα σε πόρτα, ζητώντας από τον κύρη του σπιτιού μια λιχουδιά ή χρήματα (treat) ειδάλλως απειλούν με κάποια ζημιά εντός της οικίας (trick).

Το έθιμο, το οποίο αναβιώνει το βράδυ πριν την Ημέρα των Αγίων Πάντων (1 Νοεμβρίου), χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και στην σημειολογία του αφορά την προσπάθεια εξευμενισμού-εξορκισμού (μέσω του κεράσματος) των κακών πνευμάτων-φαντασμάτων που κυκλοφορούν ελεύθερα στην ατμόσφαιρα εκείνο το βράδυ.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 + eleven =