frank-katharizei

«Εβδομάδα Συντήρησης Μονοπατιών» διανύουμε στα Κύθηρα, με το Pyrgos House και τον Frank van Weerde να μετρούν ήδη δύο “εκκαθαριστικές εξορμήσεις” στις περιπατητικές διαδρομές του νησιού.

Με την συνδρομή εθελοντών από Αυστρία, Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία, ο Φρανκ εξέδραμε σε Μυλοπόταμο και Κοκκινοχώραφα και “άνοιξε λογαριασμό” με την καθαριότητα των μονοπατιών.

Η αρχή έγινε στον Μυλοπόταμο, όπου επιλέχθηκε η διαδρομή Μ41, που περιλαμβάνει την κοιλάδα των Νερόμυλων, από τον καταρράκτη της Φόνισσας μέχρι τον Νερόμυλο του Φιλιππή, ενώ η ομάδα “πέρασε ένα χέρι” και την διαδρομή που ενώνει την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με την κοιλάδα.

Η δεύτερη επιχείρηση επικεντρώθηκε στο μονοπάτι που ενώνει τα Κοκκινοχώραφα με την Αγία Μόνη και αποτελεί κομμάτι της κυκλικής περιπατητικής διαδρομής του βορρά.

Ξεκινούν οι χειμερινοί περίπατοι

Την ίδια στιγμή, ανακοινώθηκε η ημερομηνία έναρξης των χειμερινών περιπάτων από τον Φρανκ και την ομάδα του.

Το “εναρκτήριο λάκτισμα” θα δοθεί στην πλατεία του Ποταμού, που έχει οριστεί ως σημείο συνάντησης και αφετηρία της πρώτης διαδρομής, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 14:00.

Η “βόλτα” θα διέλθει από Ποταμό-Άγιο Νίκων-Λιανιάνικα-Λογοθετιάνικα-Κατσουλιάνικα-Μαυρίλα-Ποταμός και θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Πρόκειται για διαδρομή μέτριας δυσκολίας λόγω μιας απότομης ανάβασης προς το τέλος της, με μήκος 7 χιλιόμετρα.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, συνιστάται όμως η επικοινωνία στο (+30) 698986 3140 ή εναλλακτικά στο  info@pyrgoshouse.com για καλύτερη οργάνωση. Επίσης, οι συμμετέχοντες καλό θα είναι να φορούν αθλητικά παπούτσια και να έχουν μαζί τους προμήθειες σε νερό και τρόφιμα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις εξορμήσεις του Φρανκ μετά των φίλων του για καθαρισμό μονοπατιών σε Μυλοπόταμο και Κοκκινοχώραφα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × four =