Το σκανδαλώδες -απαγορευµένο για χρόνια- και εν τέλει θρυλικό μυθιστόρημα του Ντ. Χ. Λώρενς «Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» (1928), σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, μεταφέρεται ακόμη μία φορά στη μεγάλη οθόνη, σε σκηνοθεσία Λορ ντε Κλερμόν Τονέρ («The Mustang») για το Netflix.

Την αριστορκράτισσα Λαίδη Κόνι Τσάτερλι, μία νεαρή γυναίκα γεννημένη στα πλούτη και τα προνόμια, η οποία βρίσκεται σε έναν γάμο που δεν τη συγκινεί, ενσαρκώνει η πρώην, πλέον πρωταγωνίστρια του «The Crown», Έμα Κόριν. Τον γοητευτικό θηροφύλακα της έπαυλης, Όλιβερ Μέλορς, τον άνδρα της εργατικής τάξης με τον οποίον συνάπτει παράνομη ερωτική σχέση όταν παύει να νιώθει έλξη για τον σύζυγο της, υποδύεται ο Τζακ Ο′ Κόνελ, ενώ τον ασθενή σύζυγο, σερ Κλίφορντ Τσάτερλι, ο Μάθιου Ντάκετ. Στο καστ και η Τζόλι Ρίτσαρντσον, στον ρόλο της νοσοκόμας του Κλίφορντ Τσάτερλι.

«Όταν ξαναδιάβασα το μυθιστόρημα, σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είχε γραφτεί σήμερα», δήλωσε η σκηνοθέτις της ταινίας, ηθοποιός και παραγωγός, Λορ ντε Κλερμόν Τονέρ στη Vogue. «Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από τη δεκαετία του ’20. Ως γυναίκες, εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για την ισότητα. Η ιδέα μιας γυναίκας ελεύθερης θεωρείται ακόμα σκανδαλώδης. Δεν έχετε παρά να δείτε τι συνέβη με τον Roe εναντίον Wade στις ΗΠΑ (σ.σ. για το δικαίωμα στην άμβλωση) και τι συμβαίνει τώρα στο Ιράν. Αυτό το βιβλίο αφορά το ταξίδι μιας γυναίκας προς την ενδυνάμωση, τον έλεγχο του σώματός της, το δικαίωμα στη σεξουαλικότητά της και τη ζωή της».

«Ο Εραστής της Λαίδης Τσάτερλι» τυπώθηκε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία το 1928. Το εξαιρετικά τολμηρό για την εποχή θέμα και οι αισθησιακές περιγραφές προκάλεσαν σάλο και το βιβλίο παρέμεινε απαγορευμένο στις ΗΠΑ μέχρι το 1959 και στην Αγγλία μέχρι το 1960, όπου μάλιστα ο οίκος Penguin οδηγήθηκε αρχικά σε δίκη για την έκδοσή του. Σήμερα, ομόφωνα πλέον αναγνωρισμένο ως ένα από τα σημαvτικότερα έργα του 20ού αιώνα, το μυθιστόρημα του Ντ.Χ. Λόρενς παραμένει ένας γοητευτικός ύμνος στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τη χαρά της ζωής.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 25 Νοεμβρίου, σε περιορισμένη διανομή, και θα είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα από τις 2 Δεκεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 + 7 =