dimos-porou-diaxeirisi-lymaton
Φωτογραφία Αρχείου

Οριστική λύση στις δυσλειτουργίες του προγράμματος «Αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων», πέτυχε ο Δήμος Πόρου, κατορθώνοντας να εντάξει το εν λόγω έργο, στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Με απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, ο Δήμος Πόρου ενισχύεται με το ποσό των 13.286.350€, προκειμένου να αποκαταστήσει τα όποια προβλήματα παρατηρούνται στον βιολογικό καθαρισμό του νησιού, με παράλληλη χρηματοδότηση από το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής», για όλα τα έργα υποστήριξης αλλά και τις υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου – μελετητή για το έργο.

dimos-porou-diaxeirisi-lymaton

Σε σχετική ανάρτηση στο facebook, προέβη ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης.

«ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 13.286.350€ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Α.ΤΡΙΤΣΗΣ»

Ιστορικής σημασίας εξέλιξη για τον Δήμο Πόρου αποτελεί η ένταξη του έργου «Αναβάθμιση υποδομών διαχείρισης λυμάτων» στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με Απόφαση του Αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα που δημοσιεύτηκε στις 25.10.2021.

Με την εν λόγω Απόφαση, ο Δήμος Πόρου ενισχύεται με το ποσό των 13.286.350€ για την εκτέλεση όλων των έργων που είχε προτείνει στο πλαίσιο του Προγράμματος, προκειμένου να δώσει οριστική λύση στις δυσλειτουργίες του Βιολογικού Καθαρισμού, οι οποίες είναι συνεχείς από την έναρξη λειτουργίας του έργου το 2008 και αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος τις τελευταίες δεκαετίες.

Τα υποέργα, τα οποία πρέπει να δημοπρατηθούν εντός 6 μηνών, αφορούν στην επανακατασκευή του δικτύου μεταφοράς λυμάτων της Σφαιρίας, στην επανακατασκευή και αναβάθμιση των αντλιοστασίων της Καλαυρίας, στην αποκατάσταση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων και την αναβάθμισή της σε Γ΄βάθμιας επεξεργασίας, στην επέκταση του δικτύου συλλογής μέχρι το Σιρόκο και το Σιρένε και στην δημιουργία δικτύου επαναχρησιμοποίησης για σκοπούς άρδευσης και πυρασφάλειας.

Επίσης, προβλέπονται δαπάνες 215.550€ για την επίβλεψη και την τεχνική και διοικητική υποστήριξη των έργων από το «Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής», καθώς και 100.000€ για υπηρεσίες τεχνικού συμβούλου – μελετητή.Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο και για την μεγαλύτερη χρηματοδότηση στην ιστορία του Δήμου Πόρου, η οποία ισοδυναμεί με τον ετήσιο προϋπολογισμό του για το 2021.»

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + seven =