Τον λένε Ματέο και βρέθηκε στην φυλακή από ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας. Ναι, είναι καταδικασμένος για ανθρωποκτονία αλλά μόνο δολοφόνος δεν είναι: πριν εννιά χρόνια είχε προσπαθήσει να σταματήσει έναν καβγά και κατά λάθος σκότωσε έναν άνδρα. Εννιά χρόνια χάθηκαν χωρίς λόγο από τη ζωή του Ματέο αλλά πλέον πάνε, πέρασαν. Είναι η ώρα να ελευθερωθεί και να προσπαθήσει να φτιάξει εκ νέου τη ζωή του με την Ολίβια, τη γυναίκα του. Όμως το παρελθόν -όπως όλοι ξέρουμε από τόσες ταινίες και σειρές- είναι ξεροκέφαλο και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις.

Ένα σοκαριστικό και ξαφνικό τηλεφώνημα από το κινητό της Ολίβια οδηγεί τον Ματέο σε μια τρελή και παλαβή περιπέτεια. Πλέον πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από όλα και να αποδείξει την αθωότητά του. Μια αγωνιώδης προσπάθεια αρχίζει και ο αναμφίβολα άτυχος Ματέο έχει και έναν επιπλέον πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει: την λένε Λορένα, είναι επιθεωρήτρια της αστυνομίας και ερευνά μια υπόθεση αυτοκτονίας.

Αυτή είναι η βασική πλοκή της νέας σειράς που αναμένεται να γίνει μεγάλο κόλλημα στο Netflx. Και όπως συμβαίνει κατά κανόνα τον τελευταίο καιρό με τις παραγωγές της εν λόγω πλατφόρμας που έχουν να πουν κάτι, αυτό το ιντριγκαδόρικο και αγωνιώδες θρίλερ με το όνομα «Ο Αθώος» δεν είναι αγγλόφωνο αλλά ισπανικό. Για την ακρίβεια, είναι η μεταφορά επί της οθόνης ενός μυθιστορήματος, ο συγγραφέας του οποίου μπορεί να μην λέει πολλά πράγματα στους περισσότερους αλλά οι λάτρεις του καλού crime ξέρουν: ο Χάρλαν Κομπέν είναι ένας αληθινός μετρ του αστυνομικού θρίλερ.

Η σειρά είναι μόλις ενός κύκλου, για την ακρίβεια μόλις 8 επεισοδίων, έκανε ντεμπούτο στις 30 Απριλίου και αν και δεν διαφημίστηκε ιδιαίτερα -άλλωστε είναι γνωστό πως πρέπει να την ψάξεις αρκετά στο Netflix για να ανακαλύψεις τι αξίζει και τι όχι σε περίπτωση που δεν πρόκειται για βαρύ, πολυδιαφημισμένο χαρτί της πλατφόρμας- σταδιακά αποκτά την αναγνωρισιμότητα και το κοινό που της αξίζει.

Ειδικά -θυμηθείτε τα λόγια μας- τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς είναι φτιαγμένα από το υλικό που κάνουν τον θεατή να κολλάει και να μην μπορεί να ξεκολλήσει. Αλλά και στη συνέχεια της ιστορίας, όταν ξεπερνάς το σοκ της αρχικής εισαγωγής, η ένταση δεν σε αφήνει ποτέ: η αφήγηση σου παρουσιάζει ένα κουβάρι που είναι μπερδεμένο μέχρι εκεί που δεν πάει και κάθε φορά που ξετυλίγεται έστω και λίγο νιώθεις να ανταμείβεσαι για την ώρα που σπαταλάς για ετούτη τη σειρά ενώ τα συνεχόμενα χρονικά πήγαινε-έλα στην υπόθεση «παίζουν» ηδονικά μαζί σου με αποτέλεσμα να κολλάς…

Ας μην κρυβόμαστε άλλωστε: μιλάμε για ισπανικό θρίλερ. Δεν θα μπορούσε παρά να είναι εγγύηση…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 2 =