ekpa-me-xrisi-maskas-kai-kalo-exaerismo

Διαπιστώνουμε καθημερινά πως η κυβέρνηση εκτός από το γενικότερο lockdown, έχει κηρύξει και lokcdown στα χειρουργεία, τις θεραπείες και τη νοσηλεία σοβαρών νοσημάτων στα δημόσια νοσοκομεία. 

Μόνο που τώρα, τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία covid, γεμίζουν με ράντζα και αδυνατούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της νοσηλείας, ακόμη και ασθενών covid, την ίδια ώρα που στον ιδιωτικό τομέα υγείας υπάρχουν νοσοκομειακές κλίνες, κλίνες ΜΕΘ και προσωπικό. Είναι απαράδεκτο ο ιδιωτικός τομέας υγείας εν μέσω πανδημίας να θησαυρίζει! 

Η κυβέρνηση θα μπορούσε, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να προχωρήσει στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για να αντιμετωπιστούν οι σημερινές οξυμένες ανάγκες της πανδημίας, πριν να είναι αργά για τη ζωή συνανθρώπων μας.

Ντροπή η διακοπή των σχολικών γευμάτων

Πριν λίγες μέρες, στις 26/2, οι 1.227 σχολικές μονάδες (185.000 μαθητές), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά πως από την Δευτέρα 1η Μαρτίου σταματά η διανομή των γευμάτων στους μαθητές.

Η διακοπή της χορήγησης των σχολικών γευμάτων, αιτιολογείται από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Υπουργείο Παιδείας δεν φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή αυτή η εξέλιξη.

Τα σχολικά γεύματα (ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος), αποτελούν στήριγμα για αρκετές εργατικές οικογένειες, για οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Θα θέλαμε να μας πει  η Υπουργός Παιδείας, τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε:

  • Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα.
  • Αν προτίθεται να πάρει μέτρα για να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού, το μέτρο των σχολικών γευμάτων.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 + two =