Με ανάρτησή του στο Facebook o Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης ενημέρωσε τους πολίτες για τις εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού των δημόσιων χώρων. Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτησή του:

«Όπως έχετε διαπιστώσει, ήδη εδώ και 15 μέρες ξεκίνησε ο παρόδιος καθαρισμός από χόρτα, αρχικά στους βασικούς οδικούς άξονες του νησιού και σε δρόμους με έντονη κίνηση και τουριστικό ενδιαφέρον. Ο καθαρισμός εκτελείται από ιδιωτικά συνεργεία δυνάμει σύμβασης ανάθεσης υπηρεσίας που υπέγραψε πρόσφατα ο Δήμαρχος, καθώς όπως είναι γνωστό ο Δήμος μας δεν διαθέτει χειριστή μηχανημάτων, ούτε όμως αξιόπιστο και σύγχρονο μηχάνημα.

Επιπλέον, τα συνεργεία του Δήμου, αποκαθιστούν τις λακκούβες του οδικού δικτύου ήδη από τη Μ. Εβδομάδα. Πολίτες που επιθυμούν να δηλώσουν την ύπαρξη λακκούβας προς αποκατάσταση, να καλούν την Τεχνική Υπηρεσία, στο 27360 31755, εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε το αίτημά τους να καταγράφεται. Η αναφορά τέτοιων προβλημάτων στα κοινωνικά δίκτυα, ενίοτε και ως ειρωνεία, δεν επιλύει το πρόβλημα.

Το Λιμενικό Ταμείο έχει σχεδόν ολοκληρώσει το βάψιμο και τον ευπρεπισμό των Λιμανιών μας, επίσης νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Σύντομα, μάλιστα, θα ολοκληρωθεί και ο εξοπλισμός της αίθουσας αναμονής στο Διακόφτι, που με χρηματοδότηση του προγράμματος “ΑΛΙΕΙΑ” που επιτύχαμε, θα εξοπλιστεί με κλιματιστικά, εξοπλισμό αναμονής, μεγάλες τηλεοράσεις κ.λπ. για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ενώ στα βασικά λιμάνια του νησιού θα τοποθετηθούν 10 υπερσύγχρονα Pillars επίσης από την ίδια χρηματοδότηση.
Σε ό,τι αφορά στην καθαριότητα, τονίζω τα εξής: τα δρομολόγια αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων και ανακύκλωσης έχουν προσαρμοστεί στην θερινή περίοδο και για κάθε ζήτημα που προκύπτει, οι τοπικοί Πρόεδροι θα πρέπει να επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Στο σημείο αυτό οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια το ελάχιστο προσωπικό του τομέα καθαριότητας, που πολλές φορές υπερβάλλει εαυτόν για να διατηρεί το νησί πεντακάθαρο. Δυστυχώς, όμως, η ασυδοσία και η αθλιότητα ορισμένων – που αγνοούν πλήρως την έννοια της ατομικής ευθύνης ειδικά στην καθαριότητα – αναφορικά με τα ογκώδη και τα προϊόντα ΑΕΚΚ, συνεχίζεται, καθώς τα πετούν συστηματικά έξω από τους κάδους με αποτέλεσμα ο Δήμος να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο φαινόμενο αυτό. Δεν θα σχολιάσω ειρωνικά δημοσιεύματα περί δήθεν “μη λειτουργίας του ΧΥΤΥ”, γιατί πέρα από αστεία είναι και ψευδέστατα. Αν ο ΧΥΤΥ δε λειτουργούσε, τα σκουπίδια θα ήταν βουνά έξω από τα σπίτια μας, όπως δυστυχώς είναι σε πολλά μεγάλα τουριστικά νησιά ακόμα και τώρα. Για το έργο του ΧΥΤΥ, η Δημοτική μας Αρχή και εγώ προσωπικά είμαστε απίστευτα υπερήφανοι και έχουμε δεχθεί συγχαρητήρια ακόμα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρμόδια Επίτροπο Συνοχής Ελίζα Φερέϊρα.

Η μη τήρηση των κανόνων αναφορικά με τα ογκώδη και τα προϊόντα ΑΕΚΚ, θα μας αναγκάσει να δράσουμε κανονιστικά, αφαιρώντας όλους τους αντίστοιχους κάδους, και υποχρεώνοντας τους πολίτες να μεταφέρουν με δική τους ευθύνη τα αντίστοιχα ογκώδη στον ΧΥΤΥ, όπως κανονικά προβλέπεται, πληρώνοντας και το αντίστοιχο τέλος διαχείρισης, καθώς τα ογκώδη και τα προϊόντα ΑΕΚΚ έχουν τεράστιο κόστος διαλογής και διαχείρισης, που υπερβαίνει κατά πολύ τα συνήθη δημοτικά τέλη».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fourteen + four =