νώντας σταμάτης

Λάβαμε επιστολή του κάτοικου Διακοφτίου κ. Νώντα Σταμάτη σχετικά με το θέμα των δημοτικών τελών, που απαντά στον πρόεδρο της κοινότητας Φριλιγκιάνικων κ. Βαγγέλη Νοταρά για δήλωση που είχε κάνει στις 11 Νοέμβρη 2020.

Αγαπητοί φίλοι,

Επανέρχομαι στο θέμα των  Δημοτικών Ανταποδοτικών Τελών (δηλ. των Ανταποδοτικών Χτυπημάτων!!! κάτω από την μέση), την φορολογία του Δήμου δηλαδή με την ευκαιρία της παρέμβασης του νυν προέδρου της Τοπικής Κοινότητας  των Φριλιγκιάνικων κ. Βαγγέλη Νοταρά, μετά τις τελευταίες  Δημοτικές Εκλογές (δηλ. τον τελευταίο ενάμιση χρόνο).

Εγώ  έγραψα ένα άρθρο για τα Ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου Κυθήρων για το 2021 – που παραμένουν σε ψηλό επίπεδο μέσα σε Κρίση και Πανδημία σε σχέση με άλλους Δήμους – και εκείνος  (μάλλον στην πρώτη δημόσια γραπτή παρέμβασή του) έγγραψε… για εμένα!! (Με τίμησε δεόντως)!!! Αφορμή γι’ αυτό ήταν μια εισαγωγική παράγραφος, στο κύριο κορμό του κειμένου, για την ανάρτηση στο Diakofti.gr, όπου διατύπωνα κάτι που κανένας λογικός άνθρωπος στα Κύθηρα  δεν μπορεί να  αρνηθεί. Το Διακόφτι ήταν επί δεκαετίες παραμελημένο …και συνεχίζει να είναι. Κάποιες πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες το τελευταίο χρονικό διάστημα φυσικά δεν λύνουν το πρόβλημα.  Ούτε η τοποθέτησή μου αναφερόταν στο τελευταίο έτος…  Θα σηκώσω όμως το γάντι και θα απαντήσω!!! Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί είναι πολύ σοβαρό θέμα να παίζουν κάποιοι, με τα λεφτά των άλλων και με την φτώχεια και χρεοκοπία Πολιτών και Επιχειρήσεων με την υποτιθέμενη παροχή (σε ποσότητα και ποιότητα) υποτιθέμενων Υπηρεσιών ως  Ανταπόδοση σε Υπερπολλαπλάσια οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και Επαγγελματιών .

Ο διαμαρτυρόμενος αισθάνθηκε θιγόμενος και αδικημένος ως μη όφειλε αντ’ αυτού και απόντος αυτού και ανέλαβε εργολαβικά την υπεράσπιση μιας πολυδάπανης, αντιπαραγωγικής, και πεπαλαιωμένων αρχών και μέσων  διαχείρισης, μιας εκ του Νόμου, υποχρεωτικής μάλιστα λειτουργίας  του Δήμου. Όχι όμως γενικά για όλα τα Κύθηρα, ώστε να αναφέρει τεκμηριωμένα τα επιχειρήματα του και να αποδείξει ότι τα ανταποδοτικά τέλη  είναι πολύ λίγα, πάντα σε σχέση με τις υπηρεσίες στις οποίες αναφέρονται. Το θέμα τους είναι το Διακόφτι και εγώ προσωπικά, …μιλάμε για μεγάλο νταλκά.  Αλλά έτσι γίνεται, χρήσιμοι – πρόθυμοι υπάρχουν πάντα. Το καλοκαίρι άλλοι κάνανε την «βρόμικη» δουλειά.  Ποιό είναι όμως το κίνητρο; Μη μου πείτε η αγάπη για το Διακόφτί… και πως γίνεται κάποιος να καθιστά τον εαυτό του αυτόκλητο μάρτυρα υπεράσπισης για τις παραλείψεις και τα λάθη  άλλων, που το παραδέχεται μάλιστα, μιας μεγάλης χρονικής  περιόδου που την έχουμε ζήσει οι περισσότεροι στο πετσί μας. ..Και για να δούμε επιτέλους ποιος έχει δίκιο, τους προκαλώ δημόσια  να υπολογίσουν τα ανταποδοτικά έσοδα και έξοδα του Διακοφτίου, έτσι για να γελάσει το χειλάκι μας, μέρες που είναι, εγώ θα περιμένω. Σας καλώ λοιπόν να διαβάσετε όλες τις παρεμβάσεις για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Για να δείτε όμως πόσο αυθόρμητη, ενδογενής και κορυφαίας νοητικής επεξεργασίας ήταν η παρέμβαση αυτή παρακαλώ να σχολιάσουμε μαζί την παρακάτω παράγραφο που αναφέρεται στα… ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ!

Διευκρινίζω ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φριλιγκιανίκων στην οποία ανήκει και το Διακόφτι ότι η παραπάνω αναφορά αποτελεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ???!!! εκτίμηση του κ. Σταμάτη και δεν απηχεί τις απόψεις της Κοινότητας,??? εμού προσωπικά,???!!! άλλου φορέα???!!!! ή και της   πλειοψηφίας των κατοίκων στο Διακόφτι”!!!!          

Αυτό το “εμού προσωπικά” με τρελαίνει. Αλήθεια από πότε οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ(;) και την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ(;)…να  “διευκρινίζουν” και να πιστοποιούν την απήχηση των απόψεων κάθε  ανθρώπου και σε ποιους;  Μήπως έκανε καμιά ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ με το ΞΕΧΑΡ-ΧΑΛΟΒΛΑΚΟΜΕΤΡΟ; Αναμένοντας τα στοιχεία που ζήτησα… ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ Διακοφτίου. Το έχω ανάγκη !!!

Επαμεινώνδας Σταμάτης

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + four =