Antikythera-Potamos

Την ανάγκη ιατρικής στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου των Αντικυθήρων, όπου από τις αρχές του μήνα δεν υπηρετεί κανένας ιατρός,  επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.

Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρει πως η εξασφάλιση της ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των Αντικυθήρων είναι γενικά απαραίτητη,  πόσο μάλλον κατά την περίοδο της πανδημίας και ενόσω λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο του νησιού. Η κυρία Δούνια ζητά από τον Υπουργό Υγείας, κύριο Αθανάσιο Πλεύρη,  να προβεί άμεσα στις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Επισυνάπτεται το κείμενο της  Ερώτησης.

«Πειραιάς, 13 Σεπτεμβρίου  2021

Όπως είναι γνωστό, το Περιφερειακό Ιατρείο Αντικυθήρων καλύπτει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί των Αντικυθήρων, ένα νησί απομακρυσμένο, όπου η ανάγκη παρουσίας ιατρού είναι απαραίτητη.

Δυστυχώς, στο εν λόγω Περιφερειακό Ιατρείο, που έχει μάλιστα χαρακτηριστεί «άγονο», δεν υπηρετεί κανένας ιατρός από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2021.

Αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους του νησιού, που χρειάζονται ιατρική κάλυψη γενικά, πόσο μάλλον κατά την περίοδο της πανδημίας και κατά τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου των Αντικυθήρων.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Υγείας για την ιατρική στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου των Αντικυθήρων, ώστε οι κάτοικοι του νησιού να τύχουν της ιατρικής φροντίδας που χρειάζονται;

 

 

 

                                         Η  ερωτώσα Βουλευτής

 

Παναγιώτα Δούνια

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ»

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 4 =