Είναι το Netflix trend των καιρών. Η ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού, που ονειρεύεται να γίνει πρωταθλήτρια στο σκάκι, παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, τον εθισμό στις ουσίες και την αγωνιώδη αναζήτηση ταυτότητας και προσανατολισμού.

Η σειρά, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Walter Tevis από το 1983, κατέγραψε ένα ρεκόρ τηλεθέασης από 62 εκατομμύρια νοικοκυριά μόλις τις 28 πρώτες ημέρες προβολής της. Παράλληλα, εκτόξευσε και τις πωλήσεις του μυθιστορήματος, που φιγουράρει πλέον στην bestseller λίστα των New York Times, ενώ κατέγραψε και ρεκόρ ενιαετίας στην αναζήτηση της google για το «πώς παίζουμε σκάκι».

Αλλά, δεν τελειώνουμε εδώ. Το ebay ανακοίνωσε αύξηση 273%(!) στις αναζητήσεις για αγορά σετ σκακιού το πρώτο δεκαήμερο από το λανσάρισμα της σειράς, ενώ σύμφωνα με τον Leon Watson, που τρέχει την ιστορική λέσχη σκάκι Battersea (του 1885), ο ρόλος της πρωταγωνίστριας φαίνεται να επηρεάζει τη συμμετοχή του γυναικείου φύλου στο παιχνίδι! Κι αυτό γιατί τα γυναικεία αιτήματα των τελευταίων δύο εβδομάδων προς τη θρυλική λέσχη του Λονδίνου είναι περισσότερα από τα συνολικά αιτήματα της τελευταίας πενταετίας. Τη στιγμή, που σύμφωνα με τον Διευθυντή Μάρκετινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκακιού, David Llada, μόνο το 16% των αδειοδοτημένων παικτών παγκοσμίως είναι γυναίκες.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 + three =