Αφού ξυπνάει σε έναν θάλαμο κρυοσυντήρησης, η Λιζ παλεύει να επιβιώσει και να θυμηθεί ποια είναι, προτού εξαντληθεί το οξυγόνο. Αυτή είναι η υπόθεση του νέου, κλειστοφοβικού θρίλερ του Netflix με τίτλο «Οξυγόνο», που έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες.

Η γαλλόφωνη ταινία καταφέρνει με επιτυχία να χτίσει ένα αγωνιώδες περιβάλλον, γεμάτο μυστήριο, κατά ένα μεγάλο βαθμό χάρη στην εξαιρετική Μελανί Λοράν (την είδαμε στο «Inglourious Basterds» και πιο πρόσφατα στο «6 Underground» του Netflix), που κυριαρχεί στην οθόνη στο μεγαλύτερο μέρος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αλεξάντερ Έιζα.

Η πρωταγωνίστρια του θρίλερ, ξυπνάει παγιδευμένη σε μία κρυογονική κάψουλα, ενώ είναι συνδεδεμένη με σωληνάκια, χωρίς να ξέρει ποια είναι ή πώς έφτασε εκεί. Ο μόνος σύντροφός της είναι μια φωνή υπολογιστή, η οποία την ενημερώνει ότι το οξυγόνο της μειώνεται γρήγορα. Χωρίς μνήμη, έχει μόνο 90 λεπτά ζωής, για να θυμηθεί τι συνέβη και να βρει τρόπο διαφυγής.

Εκτός από τις φευγαλέες αναμνήσεις που φαίνεται να είναι από το παρελθόν της, η δράση λαμβάνει χώρα σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσα σε αυτή την κάψουλα, καθώς ο χαρακτήρας της Λορέν προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, με τη γνώση που διαθέτει, δίνοντας ενδείξεις σχετικά με την ταυτότητά της.

Η κάμερα περνάει πολύ χρόνο από κοντά στο πρόσωπο της ηθοποιού, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τόσο ασφυκτική όσο η ίδια η απειλή της ασφυξίας.

Το «Οξυγόνο» μπορεί να μη σας κόψει την ανάσα, αλλά θα σας κάνει να σκεφτείτε και να εκπλαγείτε. Κάτι που είναι ίσως το σημαντικότερα για αυτού του είδους τις ταινίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − 11 =