ekthesiakos-xoros-potamos

Υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κυθήρων και της Αναδόχου Εταιρείας, Tetragon, για την υλοποίηση του έργου «Εκθεσιακός Χώρος για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων», στον Ποταμό Κυθήρων.

Σκοπός του έργου, είναι η δημιουργία μόνιμης έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού, που θα φιλοξενεί το λειτουργικό μοντέλο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που έχει δωρηθεί στο Δήμο μας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα πλαισιώνεται με χώρο προβολής. Η έκθεση θα καλύπτει περίπου το ήμισυ του ισογείου του Μεγάρου (πρώην ΕΤΕ), ενώ στον υπόλοιπο χώρο θα μεταφερθεί εντός των επομένων μηνών το ΚΕΠ.

Η έκθεση περιλαμβάνει διαμόρφωση του χώρου με χωρίσματα, εγκαταστάσεις φωτισμού του εκθέματος, εξοπλισμό προβολής με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό και WC ΑΜΕΑ. Θα περιλαμβάνει επίσης μικρό χώρο προβολής για φιλοξενία και παρουσίαση σε μικρές ομάδες επισκεπτών. Θα αποτελέσει έναν επιπλέον πόλο για προσέλκυση επισκεπτών στο παγκόσμιας ακτινοβολίας και ενδιαφέροντος έκθεμα που είναι ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, συμβάλλοντας στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο του Ποταμού, αλλά των Κυθήρων εν γένει καθώς θα είναι ο πρώτος μόνιμος εκθεσιακός χώρος για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων ανοιχτός στο ευρύ κοινό, πέραν φυσικά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που φιλοξενεί το πρωτότυπο εύρημα.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 44.320€ και χρηματοδοτείται από το τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιεί στην ΠΕ Ενότητα Νήσων Αττικής το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 5 =