Ένας νέος χώρος πολιτισμού θα κοσμεί την πρωτεύουσα του νησιού μας, Χώρα, σε λίγους μήνες. Το έργο «Συντήρηση, ανάδειξη, αποκατάσταση και επανάχρηση ‘Βιτζαμανείου Σχολής’ και ομόρων δημοτικών ακινήτων (Αστυν. Τμήμα) στη Χώρα Κυθήρων», με προϋπολογισμό μελέτης 514.600€, έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και η σχετική σύμβαση κατασκευής του υπεγράφη από το Δήμαρχο Κυθήρων κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη και την ανάδοχο εταιρεία Ν. & Κ. ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΤΕ.

Το ποσό της σύμβασης μετά την επιτευχθείσα έκπτωση είναι 455.282,33€ και η προθεσμία περάτωσης 10 μήνες. Ωστόσο, το έργο θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος στο κτήριο του πρώην Επαρχείου, το οποίο ήδη επισκευάζεται. Έτσι, το όφελος για τη Χώρα θα είναι διπλό: αφενός το Α.Τ. Κυθήρων θα στεγαστεί σε ένα κατάλληλο κτίριο, πλήρως ανακαινισμένο και με όλες τις προβλεπόμενες αίθουσες και εξοπλισμό (πρώην Επαρχείο), αφετέρου ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο (Βιτζαμάνειος Σχολή και σημερινό Α.Τ.) θα μετατραπεί σε σύγχρονο χώρο πολιτισμού και τεχνών, αντάξιο της ιστορίας της περιοχής.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται οι εξής εργασίες: γενική οικοδομική ανακαίνιση όψεων και τοιχοποιίας, νέα κουφώματα, πλήρεις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, διαμόρφωση χώρων WC και αποθήκης, φωτισμοί, νέα δάπεδα, πυρασφάλεια, σύστημα κλιματισμού, ανάπλαση της εξωτερικής πλατείας «Κοσμά Κορωναίου» (κατά το πρότυπο της ανάπλασης του Belvedere), νέοι χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, εξοπλισμός κ.λπ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η Λαογραφική Συλλογή Δημητρίου Λουράντου θα στεγαστεί με καταλληλότερο μουσειολογικά τρόπο, με στόχο να αναδειχθεί καλύτερα η τοπική λαογραφική ιστορία, ενώ παράλληλα, οι χώροι που σήμερα στεγάζουν το Α.Τ. θα αξιοποιηθούν για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πλήρεις μελέτες (Στατική, Αρχιτεκτονική, Η/Μ, Τεύχη Δημοπράτησης, Αδειοδοτήσεις κ.λπ.) για το συγκεκριμένο έργο, με τις οποίες εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, έγιναν με Προγραμματική Σύμβαση με το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, με ελάχιστο κόστος (20.000€ + ΦΠΑ) και στον μικρότερο δυνατό χρόνο (λιγότερο από 8 μήνες).

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

1 × 3 =