morbius-tainia

Λιτή η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, με δύο ταινίες μυθοπλασίες, δύο ντοκιμαντέρ και τον «Sonic: Η Ταινία 2» για παιδιά.

Πέρα από το «Morbius» του Ντάνιελ Εσπινόζα με τον Τζάρεντ Λέτο και τη σερβική ταινία «Πατέρας», εμπνευσμένη από αληθινό γεγονός, στις νέες κυκλοφορίες περιλαμβάνονται το 3D «Cunningham» για τον θρυλικό Αμερικανό χορογράφο Μερς Κάνινγκχαμ και το ντοκιμαντέρ του Θωμά Σιδέρη «Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Morbius»

«Όλοι έχουμε τέρατα μέσα μας. Πρέπει να τα ελέγχουμε». Ένας από τους διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, έρχεται στη μεγάλη οθόνη με τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζάρεντ Λέτο να μεταμορφώνεται στον αινιγματικό αντιήρωα Μάικλ Μόρμπιους. Στην προσπάθειά του να βρει θεραπεία από μια σπάνια αρρώστια του αίματος που απειλεί τη ζωή του, ο δρ Μόρμπιους επιχειρεί ένα απεγνωσμένο ρίσκο, ένα επικίνδυνο πείραμα που τον μετατρέπει σε βαμπίρ. Ενώ αρχικά φαντάζει ριζοσπαστική επιτυχία την ίδια στιγμή απελευθερώνει μια μυστική δύναμη μέσα του. Ο Μόρμπιους προσπαθεί να ελέγξει τη νέα του δύναμη και τις νέες ικανότητες που τον μετατρέπουν σε επικίνδυνο αρμπακτικό και βεβαίως, το ερώτημα είναι αν θα καταφέρει το καλό να νικήσει το κακό και ο δόκτωρ Μόρμπιους θα υποκύψει στις πιο σκοτεινές τους επιθυμίες.

Η ταινία, spin-off του «Spider-Man» επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2020, αλλά η έξοδος της στις αίθουσες αναβλήθηκε πέντε φορές λόγω πανδημίας.

Στο καστ, μαζί με τον Τζάρεντ Λίτο, ο Μάικλ Κίτον (στον ρόλο που είχε στο «Spider-Man: Η Επιστροφή Στον Τόπο Του») και οι Ματ Σμιθ, Αντρια Αρόνα, Τζάρεντ Χάρις.

«Πατέρας»

 

 

Σε μια μικρή πόλη της Σερβίας, ο Νίκολα, λαμβάνει εντολή να δώσει τα παιδιά του στην Πρόνοια, όταν η φτώχεια και η πείνα οδηγούν τη σύζυγό του σε μια πράξη απελπισίας. Μέχρι να μπορέσει να προσφέρει ικανοποιητικές συνθήκες για την ανατροφή τους, τα παιδιά θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια. Παρά τις προσπάθειες και τις πολλαπλές εφέσεις του Νίκολα, ο επικεφαλής του γραφείου της Πρόνοιας αρνείται να του επιστρέψει τα παιδιά και κάθε ελπίδα μοιάζει να έχει χαθεί. Όμως, όταν ο Νίκολα ανακαλύπτει ότι η τοπική διοίκηση είναι διεφθαρμένη, αποφασίζει να διασχίσει τη Σερβία με τα πόδια και να πάει την υπόθεσή του κατ’ ευθείαν στο υπουργείο στο Βελιγράδι. Κόντρα σε κάθε αντιξοότητα και παρακινούμενος από την αγάπη και την απελπισία, αρνείται να παραιτηθεί από το δικαίωμα να μεγαλώσει τα παιδιά του.

Εμπνευσμένη από αληθινό γεγονός, η νέα ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη Σρνταν Γκολούμποβιτς σκιαγραφεί τη σκληρή πραγματικότητα της σπαρασσόμενης από τη φτώχεια και τη διαφθορά σύγχρονης Σερβίας, όπως αναδύεται μέσα από την οδύσσεια ενός απλού ανθρώπου που αποφασίζει πάση θυσία να διεκδικήσει τη χαμένη του αξιοπρέπεια.

Η ταινία τιμήθηκε με τα βραβεία της Οικουμενικής Επιτροπής και του Κοινού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου (2020), ενώ ο πρωταγωνιστής Γκόραν Μπογκντάν, γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Fargo, ήταν υποψήφιος για το βραβείο Καλύτερου Ευρωπαίου Ηθοποιού στα Ευρωπαϊκά Κινηματογραφικά Βραβεία (2020).

«Τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ»

Μία κινηματογραφική καταγραφή του ξεριζωμού και της περιπλάνησης των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες και της μετακίνησής τους σε γκρίζα και βροχερά τοπία όπου κανένας δεν γνωρίζει τι είναι δικό του, πού βρίσκονται τα σύνορα και ποια είναι εν τέλει η πατρίδα του. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

«Cunningham»

Ένα 3D ντοκιμαντέρ με εμβληματικές χορογραφίες, ένα επίκαιρο αφιέρωμα στον θρυλικό Αμερικανό χορογράφο Μερς Κάνινγκχαμ (1919 – 2009), ο οποίος έφερε επανάσταση στον μοντέρνο χορό, δημιουργώντας καινοτόμες τεχνικές και εξύμνησε την κίνηση ως δήλωση του να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός.

«Sonic: Η Ταινία 2»

Ο αγαπημένος σκαντζόχοιρος επιστρέφει με μια νέα περιπέτεια. Αφού εγκαταστάθηκε στο Γκριν Χιλς, ο Sonic θέλει να αποδείξει πως είναι αληθινός ήρωας. Η ώρα να δοκιμαστεί φτάνει με την επιστροφή του Δρ. Ρομπότνικ (Τζιμ Κάρεϊ), ο οποίος αναζητάει, μαζί με τον νέο συνεργάτη του, Knuckles, ένα σμαράγδι με τη δύναμη να αφανίζει πολιτισμούς. Ο Sonic ξεκινάει μαζί με τον Tails ένα ταξίδι ανα την υφήλιο, προκειμένου να βρουν το σμαράγδι προτού πέσει στα λάθος χέρια.

Από τους δημιουργούς των ταινιών «Μαχητές των Δρόμων» και «Deadpool», με τους Τζιμ Κάρεϊ, Μπεν Σβαρτς, Τζέιμς Μάρσντεν, Τίκα Σάμπτερ, Νατάσα Ρόθγουελ, Άνταμ Πάλι, Σέμαρ Μουρ.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × 2 =