mixalis-xrysoxoidis
Φωτογραφία Αρχείου

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναίτια χρήση βίας από τα αστυνομικά όργανα, κατά την διάρκεια ελέγχων για τα μέτρα περιορισμών μετακίνησης, που διενεργήθηκαν την Κυριακή, 07/03, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Οι αντιδράσεις στρέφονται τόσο κατά της αστυνομίας όσο και κατά του αρμοδίου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μάλιστα, οι ισχυρισμοί της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, περί δήθεν επίθεσης κουκουλοφόρων που προηγήθηκε της βάρβαρης επέμβασης των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κατά οικογενειών – ισχυρισμοί που δεν αποδεικνύονται στα δεκάδες βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο – έχουν προκαλέσει αλγεινή εντύπωση και σε μεγάλο μέρος των κεντρογενών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Με δεδομένο, ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει κατά το παρελθόν παράσχει κάλυψη στον υπουργό του για ανάλογα περιστατικά, τον βάζει πλέον στο κέντρο του κάδρου μιας γενικότερης πολιτικής στόχευσης, με αφορμή τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Τούτο καταλογίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση στον κο Μητσοτάκη, γεγονός που καταδεικνύει και ένα γενικότερο πρόβλημα λειτουργίας των περιοριστικών μέτρων του νέου lockdown.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Χρυσοχοϊδη, αλλά και στον πρωθυπουργό, αποδίδοντας τη χρήση βίας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει την αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιλογή της κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε τη χρήση βίας και το ΚΙΝΑΛ.

Για συνειδητή κυβερνητική πολιτική και αποτέλεσμα της προσπάθειας ενοχοποίησης του λαού για την πανδημία, έκανε λόγο και το ΚΚΕ. Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εξάλλου, σε συνέντευξή του στο News 24/7, είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και την υπέρμετρη καταστολή.

Ενώ και το ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι: “Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον όλο και πιο αυταρχικό τους εαυτό”.

Το ερώτημα που πλέον τίθεται, είναι τί θα πράξει η κυβέρνηση. Θα οχυρωθεί το Μαξίμου πίσω από την διενέργεια ακόμη μιας ΕΔΕ ή θα αποφασίσει να πάρει κεφάλια στην ηγεσία της αστυνομίας και να αδειάσει τον πολιτικό της προϊστάμενο; Αν κρίνουμε πάντως από την πρώτη κυβερνητική τοποθέτηση, διά στόματος Αριστοτελίας Πελώνη, αργά το απόγευμα της Κυριακής, 07/03, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε κάλυψη Χρυσοχοΐδη.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αναφορά από μέρους κυβέρνησης, σε παρουσία στελεχών της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στην Νέα Σμύρνη, αποδίδοντάς τους την ρίψη τρικακίων με συνθήματα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

14 − ten =