periorismoi-anemvoliastoi

Ο Θάνος Πλεύρης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, ανέφερε ότι, αν χρειαστεί, υπάρχει περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων για ανεμβολίαστους πολίτες. «Αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασιστεί, «θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις», και διερωτήθηκε: «Ποιες θα είναι  οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;».

Δε θα επιστρέψουν στις θέσεις τους οι ανεμβολίαστοι επικουρικοί

Για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς σε αναστολή, ο υπουργός υγείας διευκρίνισε ότι δε θα ανανεωθεί η σύμβαση όσων είναι επικουρικό προσωπικό, ενώ οι υπόλοιποι θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνονται. Επιπλέον, αποκάλυψε ότι οι σύλλογοι γιατρών των νοσοκομείων πιέζουν για επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις θέσεις τους.

Τέλος, ο Θάνος Πλεύρης επεσήμανε ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία, το τελευταίο διάστημα, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς οι ιδιωτικές κλινικές συμμετέχουν στο ΕΣΥ με το σύνολο των κενών κλινών ΜΕΘ που έχουν διαθέσιμες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + 11 =