periorismoi-anemvoliastoi

Υπογραμμίζοντας πως εισερχόμαστε πλέον στην φάση επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον και στην ελληνική επικράτεια, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε από το υπουργείο Υγείας νέα δέσμη στοχευμένων μέτρων προς ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, τα οποία τίθενται σε ισχύ από την 3η Ιανουαρίου.

Των ανακοινώσεων του κ. Πλεύρη από το υπουργείο Υγείας προηγήθηκε συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία εξέτασε την παρούσα επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα εισηγούμενη νέα δέσμη μέτρων με αιχμή το χώρο της διασκέδασης, τον αθλητισμό και την επέκταση της τηλεργασίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ανάμεσα στα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή των ειδικών είναι το «κλείσιμο» της διασκέδασης από τις 12 το βράδυ με πελάτες μόνο εμβολιασμένους και όχι όρθιους. Επίσης σε κάθε τραπέζι θα κάθονται μόνο έξι πελάτες, ενώ εξετάζεται η μείωση του μέγιστου αριθμού πελατών.

Επιπλεόν, υπήρξε εισήγηση για χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας και σε εργαζόμενους της εστίασης των νοσοκομείων -πέραν των σούπερ μάρκετ και των μέσω μαζικής μεταφοράς που ισχύει σήμερα.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα 10% και πλαφόν 1.000 ή 2.000 θεατών.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την παύση των σχολικών εκδρομών, ωστόσο περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nine + 15 =