covid-19-estiasi

Στον χώρο της εστίασης στρέφει τώρα την προσοχή της η κυβέρνηση, μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά της διάδοσης του κορονοϊού, που είναι σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι, πλέον, στους περισσότερους κλειστούς χώρους, επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι, μόνο με rapid test ή τεστ PCR.

Οι φόβοι της κυβέρνησης

Το βάρος των νέων μέτρων, αναμένεται να σηκώσουν οι κλάδοι της διασκέδασης-ψυχαγωγίας και της εστίασης, με την κυβέρνηση να φοβάται ότι πολλοί πολίτες θα επιλέξουν να μην επισκεφθούν κλειστούς χώρους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη.

Αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένα κέρδη στις επιχειρήσεις εστίασης, μειωμένο πελατολόγιο και οικονομικές δυσκολίες, σε έναν κλάδο που είδε τους τζίρους του, τραγικά ψαλιδισμένους το προηγούμενο διάστημα, λόγω των πολύμηνων lockdown. Θεωρείται πολύ πιθανό να καταφύγουν οι επιχειρηματίες της εστίασης στην κυβέρνηση για βοήθεια, τα δημοσιονομικά όμως της χώρας την δεδομένη στιγμή, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία.

Η δεύτερη ανησυχία της κυβέρνησης έχει να κάνει με ενδεχόμενες κοινωνικές αντιδράσεις στις εισόδους των καταστημάτων εστίασης, όπου ιδιοκτήτες και υπάλληλοι θα καλούνται να ελέγχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών. Αν λάβουμε όμως υπόψη, ότι οι εργαζόμενοι στην εστίαση δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικό εμβολιασμό, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει εστία έντασης ανάμεσα σε αυτούς και τους πελάτες.

Προς τούτο, οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν δώσει εντολή στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθούν αντιδράσεις. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως οι συγκεκριμένες οδηγίες συνιστούν την άμεση επιβολή προστίμου μόλις διαπιστωθεί η παραμικρή παράβαση.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

11 + twelve =