covid-19

Δύσκολη αποδεικνύεται η σημερινή μέρα για τα Κύθηρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, μεγαλώνει συνεχώς. Μείνετε συντονισμένοι, ακολουθεί συνεχής, ζωντανή ενημέρωση.

19.49. Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

19.21. Αρνητικά και τα 79 rapid test στο Διακόφτι

Πραγματοποιήθηκαν 79 rapid test στα οποία συμμετείχαν 49 από τους 55 επιβάτες καθώς και 30 κάτοικοι που έσπευσαν στο λιμάνι για να υποβληθούν στην εξέταση. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

18:00. Ένα ακόμη κρούσμα στα Κύθηρα

Στα 11 ανέβηκαν τα ενεργά κρούσματα στα Κύθηρα.

17:40. Ανακοίνωση από ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 1.526 νέα κρούσματα, 277 διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

17:15 Μήνυμα του πρωθυπουργού απόψε στις 19:30

Αντικείμενο του μηνύματος θα είναι η πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

16:56. Για δύο εβδομάδες το «σκληρό» lockdown στην Αττική 

Σύμφωνα με πληροφορίες το lockdown που αποφάσισε η Επιτροπή για την Αττική αφορά διάστημα δύο εβδομάδων. Η  απόφαση για σκληρό lockdown, ελήφθη με ψηφοφορία 16 υπέρ και 8 κατά ή λευκά.

16:12. Δύσκολη η κατάσταση στα Κύθηρα

Αναμένονται και επιπλέον αποτελέσματα μοριακών τεστ μέχρι το τέλος της ημέρας. Φαίνεται ότι και η αυριανή μέρα θα είναι δύσκολη για τα Κύθηρα. Εν αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης για νέα μέτρα και πιθανό σκληρό lockdown. Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν σε κλείσιμο των σχολείων.

15:55. Στα 10 ανήλθαν τα κρούσματα 

Ανέβηκε και άλλο ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τρία παιδία.

12:43. Επιστολή Χαρχαλάκη στον Χαρδαλιά και έκτακτα μέτρα

Εν τω μεταξύ, μετά το δελτίο τύπου με τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε ο Δήμος Κυθήρων, ο Δήμαρχος Κυθήρων κος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την επιστολή που έστειλε σήμερα το μεσημέρι στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Χαρδαλιά σύμφωνα με την οποία ζητά να γίνονται υποχρεωτικά  rapid test σε όλους όσους επισκέπτονται τα νησιά.

charchalakis-chardalias

10:30. Αυξάνονται και σήμερα τα κρούσματα στα Κύθηρα

Το πρωί της Τρίτης, 09/02, επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3 κρούσματα της νόσου SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 7, με την αυξητική τάση των τελευταίων ημερών να ανησυχεί ιδιαίτερα του ειδικούς.

Να υπενθυμίσουμε, ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤΣΙΡΙΓΟ FM, το πρώτο κρούσμα ανιχνεύτηκε το πρωί της Δευτέρας, 08/02, ύστερα από μοριακό τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε στο νοσοκομείο, ασθενής που εμφάνισε τα συμπτώματα της λοίμωξης covid-19. Ακολούθησαν άλλα 3 κρούσματα μέχρι το απόγευμα της ίδια μέρας.

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

12 − five =