aristotelio-panepistimio-ekkenosi-katalipsis

Σε διαμαρτυρία προχωρούν οι φοιτητές, την Πέμπτη, 11/03, μετά την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ, νωρίς το πρωί της ίδιας μέρας. Από τους συνολικά 33 προσαχθέντες, οι 19 είναι φοιτητές και οι υπόλοιποι δεν σχετίζονται με το Πανεπιστήμιο.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 το πρωί και διήρκεσε μιάμιση ώρα. Καθόλη την διάρκεια της, ελικόπτερο της Αστυνομίας πετούσε πάνω από την Πανεπιστημιούπολη, μεταφέροντας εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων τη Αστυνομίας.  Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε σε βιντεοσκόπηση της επιχείρησης εκκένωσης του ΑΠΘ από καταληψίες.

Η συγκέντρωση των φοιτητών είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί της Πέμπτης, 11/03.

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, εξέδωσαν ανακοίνωση οι φοιτητικοί σύλλογοι:

«Καταγγέλλουμε την περικύκλωση του ΑΠΘ από τις αστυνομικές δυνάμεις και την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας. Από την πρώτη στιγμή στον χώρο βρέθηκαν συνδικαλιστές φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και αναίτια επίθεση που δέχθηκαν, επειδή απλά βρίσκονταν στον χώρο και καταδίκαζαν την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ καλώντας τους άμεσα να αποχωρήσουν από αυτό. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα: Ούτε να το σκέφτονται ότι θα αφήσουμε την αστυνομία να στρατοπεδεύσει στις σχολές μας!»

Δεν θα επιτρέψουμε η καταστολή να κυριαρχήσει στις σχολές μας, ο φόβος και ο αυταρχισμός να επιβληθεί σπέρνοντας την υποταγή στην πολιτική τους. Ακόμη μια φορά, με την τρομοκρατία στόχο έχουν να μας ισοπεδώσουν, ακόμη μια φορά ωστόσο, δεν θα το πετύχουν. Είναι οι αγώνες μας, η μαζικοποίηση και η δυναμική απάντησή μας. Απαιτούμε να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από το ΑΠΘ. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 11.00 στην Καμάρα».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 + 5 =