Διεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Πάτσης, μετά το σκάνδαλο με τις εισπρακτικές του.

Ειδικότερα στη διαγραφή Πάτση από τη ΝΔ οδήγησαν οι καταγγελίες πως ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ, δηλαδή στο ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους, με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς και έτσι να κερδοσκοπήσει.

Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ κλήθηκε επομένως από τον ΓΓ της γαλάζιας ΚΟ., Γιάννη Μπούγα για εξηγήσεις, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει απαντήσεις για την υπόθεση και είχε δώσει οδηγίες να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθούν ευθύνες.

Μαξίμου: Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του

Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ανεπάρκεια των εξηγήσεων του βουλευτή και δραστηριότητες που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του και τις αρχές της ΝΔ, εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

“Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της ΝΔ, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι ο κ.Πάτσης διαγράφεται και από το κυβερνών κόμμα, ενώ πλέον η ΝΔ μένει με 156 βουλευτές (το 2019 είχε πάρει 158 έδρες, αλλά έχει εν τω μεταξύ διαγραφει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος).

Ο βουλευτής Γρεβενών δε με ανάρτηση του στο facebook ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος και δεν θα παραιτηθεί για να την επιστρέψει στη ΝΔ.

Η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν τω μεταξύ είχε θέσει άλλωστε ζήτημα και για την προέλευση των 4,3 εκ ευρώ με τα οποία αγόρασε τα κόκκινα δάνεια η εταιρεία Πάτση, ενώ ειχε βάλει στο κάδρο πλέον και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε ειδικότερα νωρίτερα πως: “Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του”.

Η προσπάθεια Πάτση να σωθεί μέσω Πολάκη

Ο κ. Πάτσης από την πλευρά του επιχείρησε να αναγκάσει τη ΝΔ να τον στηρίξει, επικαλούμενος ότι οι εναντίον του επιθέσεις ξεκίνησαν από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, που δεν είναι διόλου συμπαθής στο γαλάζιο στρατόπεδο. Οι εξηγήσεις του πάντως φαίνεται ότι δεν εκρίθησαν ικανοποιητικές από τη ΝΔ, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × five =