Ναρέντρα Μόντι

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε στον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι τις «βασικές εκτιμήσεις» για τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά την διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας σήμερα. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν «ικανοποίηση» για την αυξανόμενη διμερή τους συνεργασία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ανακοίνωση του γραφείου του Μόντι σύμφωνα με την οποία ο πρωθυπουργός της Ινδίας επανέλαβε κατά το τηλεφώνημα ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι ο μόνος δρόμος στο θέμα.

Ο Ναρέντρα Μόντι έκανε παρόμοιες δηλώσεις δημόσια στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης τον Σεπτέμβριο λέγοντας στο Πούτιν ότι «η σημερινή εποχή δεν είναι εποχή για πόλεμο».

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου αναφέρεται ότι οι δύο άνδρες εξέφρασαν ικανοποίηση για τον υψηλό βαθμό συνεργασίας στο πλαίσιο «της προνομιακής στρατηγικής σύμπραξης» των δύο χωρών και συζήτησαν τις προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία σε τομείς όπως οι επενδύσεις, η ενέργεια, η γεωργία, οι μεταφορές και ο εφοδιασμός.

Η Ινδία έχει μετατραπεί σε βασικό αγοραστή της ρωσικής ενέργειας μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που έχουν μειώσει δραστικά την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις δυτικές χώρες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten − 4 =