roula-pispirigkou-spiti

Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να διέπραξε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες. Προφανώς και αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, η τιμωρία θα πρέπει να είναι παραδειγματική, σύμφωνα πάντα με το λόγο και το πνεύμα του νόμου.

“Μήδειες”, “Κρόνους” και κάθε λογής παιδοκτόνους, είχαμε και θα έχουμε και στο μέλλον. Ευτυχώς, πλέον τους αναλαμβάνει ο σύγχρονος νομικός πολιτισμός μας, όσες αντιρρήσεις και αμφιβολίες μπορούμε να έχουμε για την αποτελεσματικότητά του. Που έχουμε.

Παρόλα αυτά, πιστεύαμε λανθασμένα πως τουλάχιστον είχαμε ξεμπερδέψει με τους βιτζιλάντηδες χωρικούς με δάδες και τσουγκράνες, που θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να δικάσουν οι ίδιοι θύτες και θύτριες, κρεμόντας τους σε πλατείες.

Οι τηλεθεατές και τηλεθεάτριες της Τατιάνας, της Ζήνας και της Αγγελικής, επιχείρησαν να λιντσάρουν μέλη της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου, χθες στην Πάτρα, με το που έγινε γνωστή -όχι η απόφαση του δικαστηρίου- η άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

«Μας κορόιδεψε», φώναζαν -κάποιοι μάλιστα έχοντας αγκαλιά τα μικρά παιδιά τους-, πριν απαιτήσουν: «κρέμασμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου», «ανοίξτε την πόρτα να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας», «κρεμάστε την», «έχουνε φάει τρία παιδιά, δώστε τους στο λαό».

Η μόνη αναφορά τους για τις τρεις αθώες ψυχές, ήταν να τις συμπεριλάβουν σε φράσεις αυτοδικίας και βασανιστικού θανάτου.

Μαζεύτηκαν με τα κινητά τους, έξω από το σπίτι της οικογένειας, χτυπώντας τις πόρτες, προσπαθώντας να λιντσάρουν τη μητέρα της φερόμενης ως παιδοκτόνου και βγάζοντας σέλφι γιατί «τους κορόιδεψαν».

Γιατί δεν είχαν καταλάβει τίποτα.

Όλοι τους, αθώοι.
Το κράτος και οι δομές του, αθώοι.
Οι αιμοδιψείς τηλεοπτικές εκπομπές, αθώες.

Δεν πέρασαν ούτε λίγες ώρες για να ανοίξει και η δημόσια συζήτηση για την επαναφορά της θανατικής ποινής, με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να δράττονται  της “ευκαιρίας”.

Πρώτη-πρώτη, η πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και πρωταθλήτρια απευθείας αναθέσεων, Σοφία Νικολάου, που αναρωτήθηκε αν «υπάρχει τιμωρία για τέτοιο έγκλημα».

Ακολούθησε, με σχετικά μεγαλύτερη σαφήνεια, και άλλο στέλεχος της ΝΔ.

«Δεν υπάρχει καμία ποινή στον Ποινικό Κώδικα που να αντιστοιχεί σε αυτό το τερατώδες έγκλημα. Κανένας «σωφρονισμός» δεν μπορεί να σωφρονίσει μια μάνα που σκοτώνει τα παιδιά της εν ψυχρώ», έγραψε σε ανάρτησή του ο “εισαγγελέας” Κώστας Κυρανάκης.

Την ώρα που η κοινωνία δίνει αγώνα για την επιβίωσή της, κάποιοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τα πιο κτηνώδη ένστικτά μας.

Και το ερώτημα είναι απλό: Θα τους αφήσουμε;


ΥΓ. Προφανώς το παρόν κείμενο, όπως και πολλά άλλα παρόμοια που προηγήθηκαν και θα ακολουθήσουν, θα έχουν την τύχη των αντίστοιχων, πρόσφατων, αντιπολεμικών κειμένων, για την Ουκρανία.

«Άρα είστε υπέρ της παιδοκτονίας»

«Ξεπλένετε την Πισπιρίγκου»

«Μια συναυλία για τις τρεις αθώες ψυχές θα κάνετε;  Όχι όμως γενικώς για τις παιδοκτονίες την έλλειψη κρατικής μέριμνας και τις ευθύνες της κοινωνίας»

Τι να απαντήσεις πάλι; Έχει νόημα να λες «ξαναδιαβάστε προσεκτικά τι έχω γράψει»; Χλωμό.

Του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen + 3 =