Νίκος Σοφιανός

«Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε ενέργεια και καύσιμα αντί για την κοροϊδία των pass και του καλαθιού του νοικοκυριού», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πρόσθεσε πως «ό,τι δίνουν στον λαό, το στερούν την επομένη με την καθήλωση των μισθών, με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, με την άμεση και έμμεση φορολογία που το 2023 θα είναι 57 δισ. ευρώ από ένα λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, όταν το 20% των εργαζομένων αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα».

Όπως επισήμανε, αυτές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι «στρατηγικές τους επιλογές είναι τα μνημόνια και τα μεταμνημόνια, το Ταμείο Συνοχής και τα πακέτα στήριξης που πληρώνει πανάκριβα ο λαός».

«Είναι σίγουρο», υπογράμμισε, «ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, με τη μία ή την άλλη εκδοχή, για αυτό το μέγεθος της δύναμης του ΚΚΕ είναι η δυνατότητα αντοχής ενός λαού ο οποίος διεκδικεί όχι με βάση του τι αντέχει η οικονομία, γιατί αυτή η οικονομία δεν αντέχει καλύτερες συνθήκες για την πλειοψηφία του λαού».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία σημείωσε πως «υπάρχει εμπλοκή του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία σε έναν άδικο πόλεμο που πληρώνουν ο ουκρανικός και ο ρωσικός λαός, ένας άδικος πόλεμος ανάμεσα σε δύο ληστές και η ελληνική κυβέρνηση πήρε το μέρος του ενός ληστή παρά και ενάντια στη θέληση του ελληνικού λαού».

Πρόσθεσε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, ενός επιθετικού σχηματισμού, με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.».

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ακόμα ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να τα θέτουμε σε ένα πλαίσιο ότι “εν πάση περιπτώσει αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ΝΑΤΟ και μια ρωσοκινέζικη συμμαχία και εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ουδέτεροι”» και πρόσθεσε «εμείς λέμε ότι η χώρα μας, ο λαός μας, ένας λαός οργανωμένος και αποφασισμένος να συγκρουστεί με αυτά που μας έφεραν ως εδώ, να συγκρουστεί με συμμάχους και συμμαχίες που τις έχουμε πληρώσει ακριβά και πληρώνουμε ήδη ακριβά με δισεκατομμύρια σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς για τη συνοχή του ΝΑΤΟ και της νοτιοανατολικής του πτέρυγας, με αλισβερίσια που γίνονται αυτές τις μέρες “θα δώσουμε F-16 στους Τούρκους, θα δώσουμε F-35 στην Ελλάδα”, όλα αυτά τα πληρώνει ο ελληνικός λαός σε συνθήκες που διευρύνεται η φτώχεια και η πίεση και ταυτόχρονα δεν εγγυώνται αυτά ούτε την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ούτε την υπεράσπιση της κυριαρχίας μας».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve + 3 =