«ΟCovid δεν είναι μια απλή γρίπη» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι ο κορονοϊός έχει τη δυνατότητα να προσβάλλει όλα τα όργανα σχεδόν και ότι η long covid έχει μπει στη ζωή μας, με ασθενείς να ταλαιπωρούνται από συμπτώματα ακόμη και πάνω από έξι μήνες μετά τη νόσηση.

«Μπαίνουμε σε μια εβδομάδα που τα προηγούμενα 2 χρόνια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, με θρησκευτικές εορτές – του Αγ. Δημήτριου – εθνικές εορτές, συνωστισμούς. Πραγματικά μας στοιχειώνει διότι μετά επακολούθησε ένα τεράστιο κύμα κορωνοϊού με χιλιάδες νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN TV. Επισήμανε δε ότι αν και ο κορωνοϊός έχει αλλάξει χαρακτηριστικά με την Όμικρον 5 να μην προκαλεί οξεία νόσο, παρόλα αυτά η πανδημία δεν έχει τελειώσει και συνεχίζονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι υπερηλίκων.

Τέλος, ο Νίκος Καπραβέλος υπογράμμισε την ανάγκη η Πολιτεία να επανεξετάσει το ακραίο μέτρο – όπως το χαρακτήρισε – των αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών. «Στερείται επιστημονικής βάσης, είναι θέμα εγωισμού» σημείωσε. «Και ο τετραπλά εμβολιασμένος κολλάει και μεταδίδει» πρόσθεσε και επισήμανε ότι με τις αναστολές των ανεμβολίαστων υγειονομικών, τα νοσοκομεία στερούνται πολύτιμων υπηρεσιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

16 − sixteen =