my-health-app

Σε περίπου 100.000 ανέρχονται οι Έλληνες πολίτες που έχουν «κατεβάσει» στο smartphone τους και χρησιμοποιούν το MyHealth, την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση σε στοιχεία του φακέλου υγείας τους, όπως είναι οι φαρμακευτικές συνταγές και τα παραπεμπτικά.

Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ, η Νίκη Τσούμα, πρόεδρος και διευθύνουσα της ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε.), σημειώνοντας ότι «τη δεδομένη στιγμή το MyHealth καλύπτει ό,τι αφορά το τρίπτυχο Συνταγή-Φάρμακο-Ιατρός, στοιχεία στα οποία οι συμπολίτες μας έχουν άμεση και ασφαλή πρόσβαση από το κινητό τους τηλέφωνο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κα Τσούμα, μέσω των υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ, εξυπηρετούνται κάθε μήνα περίπου 2,5 εκατ. ασφαλισμένοι, συνταγογραφούνται 7 εκατ. συνταγές και εκδίδονται πάνω από 3 εκατ. παραπεμπτικά.

Επίσης, από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, έχουν εξυπηρετηθεί συνολικά περίπου 12 εκατ. διαφορετικοί ασθενείς, ενώ έχουν εκδοθεί 750 εκατ. συνταγές φαρμάκων και 250 εκατ. παραπεμπτικά εξετάσεων.

Επίσης, ανέφερε ότι για τον Αύγουστο 2021, το πλήθος ηλεκτρονικών ραντεβού πολιτών σε ιατρούς ήταν 280.023, ενώ συνολικά στα 6 χρόνια λειτουργίας του συστήματος, έχουν προγραμματιστεί πάνω από 40 εκατομμύρια ραντεβού.

Στη συζήτηση, έγινε ειδική αναφορά στη σημασία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΗΔΙΚΑ, στο σχεδιασμό του συστήματος εμβολιασμού των πολιτών κατά του COVID-19. Η κα Τσούμα σημείωσε πως:

«Η άυλη συνταγογράφηση αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο στην επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού κατά COVID-19. Το σύστημα εμβολιασμού έκλεινε αυτόματα ραντεβού στους πολίτες που είχαν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση με το άνοιγμα της κάθε ηλικιακής ομάδας. Επίσης, εβδομαδιαίως αποστέλλονταν από την ΗΔΙΚΑ στο emvolio.gov.gr, αρχεία με νέες εγγραφές και μεταβολές της άυλης συνταγογράφησης, γεγονός που εξυπηρέτησε αφενός τους πολίτες στο κλείσιμο του ραντεβού για τον εμβολιασμό τους αφετέρου έδωσε ώθηση στην εγγραφή όλο και περισσότερων πολιτών στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five + one =