ch_boutsikakis

Με άρθρο του στο in.gr, με τίτλο «Τα εμβόλια και ο ΣΥΡΙΖΑ» ο Βουλευτής ΝΔ Α΄ Πειραιώς & Νήσων, κ. Χριστόφορος Μπουτσικάκης εξαπολύει ευθεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορόντας την για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας εμβολιασμού κατά της Covid-10.

Ο Βουλευτής υπενθυμίζει τις δηλώσεις Τσίπρα ότι τάχα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «πουλάει ελπίδα, λέγοντας πως έχει δήθεν εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν, ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί» (2/11/2020) και ότι είναι άπιαστος στόχος να γίνονται 25.000 εμβολιασμοί την ημέρα (13/1/2021), τη στιγμή που αφενός εξασφαλίσαμε όχι ένα αλλά τέσσερα διαφορετικά εμβόλια και όλα δωρεάν για τους Έλληνες πολίτες-κατοίκους και μάλιστα νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία παραλαβής τους και αφετέρου οι εμβολιασμοί σήμερα φτάνουν ή ακόμα και ξεπερνούν ημερησίως τις 100.000.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτσικάκης υπενθυμίζει ότι σε μια περίοδο που όχι μόνο το ΕΣΥ αλλά και όλος ο ελληνικός λαός έδινε και εξακολουθεί να δίνει μάχη για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινούσε, συμμετείχε και καλούσε σε διαδηλώσεις, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης! Μόνο τους πρώτους δύο μήνες του 2021, εν μέσω lockdown, οργανώθηκαν πάνω από 600 συγκεντρώσεις, με το ΣΥΡΙΖΑ να απορεί δήθεν γιατί αυξάνονταν τα κρούσματα και με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι «τολμά» και παίρνει το ρίσκο!

Σε όλα αυτά, ο Βουλευτής προσθέτει και τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής (16/6/2021), ο οποίος, με την κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, συντάσσεται με τους αντιεμβολιαστές και τους δικαιολογεί λέγοντας γιατί δεν κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο!

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο κ. Μπουτσικάκης καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι όχι μόνο δεν στηρίζει την Επιχείρηση «Ελευθερία», αλλά αντιθέτως αποθαρρύνει ανοιχτά όσους συμπολίτες μας επηρεάζονται από τις θεωρίες διάφορων «ψεκασμένων» από το να προσέλθουν να εμβολιαστούν!

«Το να «πολακίζουν» συνειδητά, για να μειωθεί η προσέλευση των συμπολιτών μας για εμβολιασμό, να αυξηθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι και να ξεσπάσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, είναι τουλάχιστον εγκληματικό», τονίζει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Επισυνάπτεται το σχετικό άρθρο.

Τα εμβόλια και ο ΣΥΡΙΖΑ

Άρθρο του Χριστόφορου Μπουτσικάκη
Βουλευτή ΝΔ Α΄ Πειραιά και Νήσων

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στις πρώτες επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο ως προς το ρυθμό εμβολιασμού κατά της Covid-19, με περισσότερους από εννέα εκατομμύρια εμβολιασμούς, όσο και ως προς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι ήδη ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια!

Η οργάνωση του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Εμβολιασμών αποτέλεσε μια τεράστια πρόκληση για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξαρχής ένα τεράστιο σε μέγεθος και έκταση εγχείρημα καθώς δεν υπήρχε αντίστοιχη εμπειρία στο παρελθόν. Η χώρα μας πήρε τα εύσημα χαρακτηριζόμενη ως πρότυπο.

Αυτό το καταφέραμε παρά την απροκάλυπτη υπονόμευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ξεκίνησε από την δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα ότι τάχα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «πουλάει ελπίδα, λέγοντας πως έχει δήθεν εξασφαλίσει και μάλιστα δωρεάν, ένα εμβόλιο που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί» (2/11/2020). Σε πείσμα του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσαμε όχι ένα αλλά τέσσερα διαφορετικά εμβόλια και όλα δωρεάν για τους Έλληνες πολίτες-κατοίκους μάλιστα νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία παραλαβής τους! Συνέχισε όμως ο κ. Τσίπρας, δηλώνοντας ότι είναι άπιαστος στόχος να γίνονται 25.000 εμβολιασμοί την ημέρα (13/1/2021), όταν σήμερα φτάνουν ή ακόμα και ξεπερνούν ημερησίως τις 100.000!

Η υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν περιορίστηκε βέβαια στην απόπειρα πλήρους απαξίωσης της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού.

Σε μια περίοδο που όχι μόνο το ΕΣΥ αλλά και όλος ο ελληνικός λαός έδινε και εξακολουθεί να δίνει μάχη για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινούσε, συμμετείχε και καλούσε σε διαδηλώσεις, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο υπερμετάδοσης! Μόνο τους πρώτους δύο μήνες του 2021, εν μέσω lockdown, οργανώθηκαν πάνω από 600 συγκεντρώσεις, με το ΣΥΡΙΖΑ να απορεί δήθεν γιατί αυξάνονταν τα κρούσματα και με τον κ. Τσίπρα να δηλώνει ότι «τολμά» και παίρνει το ρίσκο!

Ακόμα χειρότερα, έρχεται τώρα ο κ. Παύλος Πολάκης, πρώην Αν. Υπουργός Υγείας, νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιατρός στο επάγγελμα (!), από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής και συντάσσεται με τους αντιεμβολιαστές ενώ τους δικαιολογεί λέγοντας γιατί δεν κάνει και ο ίδιος το εμβόλιο (16/6/2021)! Φυσικά ο κ. Τσίπρας του δίνει πλήρη κάλυψη με την αφωνία του.

Καθίσταται λοιπόν προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν στηρίζει την Επιχείρηση «Ελευθερία», αλλά αντιθέτως αποθαρρύνει ανοιχτά όσους συμπολίτες μας επηρεάζονται από τις θεωρίες διάφορων «ψεκασμένων» από το να προσέλθουν να εμβολιαστούν!

Το να μη μπορούν να χωνέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ την εθνική επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμών, τη συνακόλουθη μείωση των κρουσμάτων, την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη σταδιακή επάνοδο στην κανονικότητα είναι δυστυχώς αναμενόμενο για ένα κόμμα που δεν έχει καμία θετική πρόταση και ελπίζει σε μια νέα εθνική κρίση προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία, όπως ακριβώς συνέβη την περίοδο πριν από τις εκλογές του 2015.

Όμως, το να «πολακίζουν» συνειδητά, για να μειωθεί η προσέλευση των συμπολιτών μας για εμβολιασμό, να αυξηθούν τα κρούσματα και οι θάνατοι και να ξεσπάσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, είναι τουλάχιστον εγκληματικό…

Σε πείσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε έγκαιρα και αποτελεσματικά αυτή την πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας, με ολιστικά, οριζόντια και στοχευμένα μέτρα τόσο για την πρόληψη και αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού όσο και για την ανακούφιση ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.

Πετύχαμε έτσι αφενός να έχουμε σημαντικά λιγότερους θανάτους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και αφετέρου, παρά το αναγκαίο κλείσιμο της οικονομίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όχι μόνο να μην υπάρξουν λουκέτα αλλά και να στηριχθούν στην πράξη οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και όλες οι κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την πανδημία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στην τακτική της «κορωνοκαπηλείας» προς άγρα ψήφων. Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι εξαιτίας και αυτής του της στάσης παραμένει καθηλωμένος σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά. Μετά την εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πιο ξεκάθαρα από ποτέ ότι οι δύσκολες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με λόγια και με ευχολόγια. Αντιμετωπίζονται με πράξεις και με υπεύθυνες πολιτικές. Γι’ αυτό σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση, κατώτερη των περιστάσεων, δεν κεφαλαιοποιεί απολύτως τίποτα από την όποια δικαιολογημένη κόπωση του κόσμου μετά από όσα ζήσαμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Ξεκάθαρα ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και για την επόμενη ημέρα, για την προώθηση και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μετάβαση στη Νέα Εποχή.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × two =