Σε πολλές περιπτώσεις όταν δεν υπάρχει Μύθος, προσπαθείς να τον δημιουργήσεις! Η ακοή όμως δονεί τον νευρώνα του μυαλού μας τόσο που σχεδόν χτυπάει το σύνολο των αισθημάτων μας. Εγείρει και συνεγείρει! Χαίρεται και λυπάται! Ακόμη και τον αναστοχασμό μας κάνει καχύποπτο γιατί όταν γίνεται η αποτίμηση διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει, σχεδόν, μέλλον!

Στα Κύθηρα συναντάει κανείς τις τελευταίες παραδοσιακές δοξαριές μουσικής. Οι τελευταίοι εναπομείνατες μουσικοί του νησιού προσπαθούν να συνυπάρξουν μεταξύ τους στο πλαίσιο μιας μικρής κομπανίας και ταυτόχρονα, εδώ και χρόνια φυσικά, διαπίστωσαν ότι το επάγγελμα του παραδοσιακού μουσικού δεν έχει ψωμί.

Η οικογένεια, το όλο σώμα της ελληνικής παραδοσιακής έκφρασης, έρχεται ως συνεχιστής της ιστορίας, να αποδείξει πως η παράδοση είναι βίωμα και η μουσική είναι ζωντανό κύτταρο που αναγεννάται με το άκουσμα και τον παλμό. Οικογένειες παραδοσιακών μουσικών, μουσικές οικογένειες. ευτυχώς υπάρχουν ακόμη αρκετές! Μπαίνουμε σε ένα μικρό, κλειστό σύμπαν μιας μουσικής οικογένειας, στον φυσικό της χώρο, στη γειτονιά, στο καφενείο και σε άλλα πεδία της μουσικοχορευτικής δράσης της.

Η οικογένεια, η μουσική, οι επαφές, οι επιδράσεις, οι συναλλαγές οι ομολογίες και τα αφηγήματα για τη ζωή και τη δράση της, όχι μόνο από τα μέλη της οικογένειας αλλά κι από τρίτους. Και τελικά ένα μικρό αφιέρωμα στην ευεργετική επίδραση στη συνοχή και στην ψυχολογία, μέσα από την ιεροτελεστία της μουσικής συνεύρεσης.

Έρευνα, σενάριο, παρουσίαση: Γιώργης Μελίκης
Σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας:Μανώλης Ζανδές
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Μοντάζ, γραφικά, κάμερα: Δημήτρης Μήτρακας
Κάμερα:Άγγελος Δελίγκας
Ηχοληψία και ηχητική επεξεργασία: Σίμος Λαζαρίδης-
Ηλεκτρολόγος – Χειριστής φωτιστικών σωμάτων: Γιώργος Γεωργιάδης
Script, γενικών καθηκόντων: Γρηγόρης Αγιαννίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

13 − twelve =