moriako-analyti-pcr-paraxorei-o-dimos-sto-nosokomeio

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης ενέκρινε δαπάνη ύψους 21.000,00€ για την άμεση προμήθεια αναλυτή PCR που θα παραχωρηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων «Τριφύλλειο». Πλέον, το Νοσοκομείο μας θα διαθέτει το σχετικό μηχάνημα και θα μπορεί αυτόνομα να πραγματοποιεί μοριακά τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού Covid-19, γεγονός που σχετίζεται και με τις τουριστικές αφίξεις στο νησί μας λόγω των ειδικών μέτρων που έχουν θεσπιστεί.

Το σύστημα PCR που προμηθεύτηκε ο Δήμος μας χρησιμοποιεί την πρωτοποριακή τεχνολογία Microfluidics (Μικρορευστομηχανική). Με την χρήση του αναλυτή εκχύλισης νουκλεϊκών οξέων, ο χειριστής προσθέτει μόνο τα δείγματα στην ειδική πλάκα και έπειτα από περίπου 35 λεπτά είναι έτοιμα προς ανάλυση. Ενδεικτικά, σε 1,5 ώρα προκύπτουν τελικά αποτελέσματα για 3 δείγματα. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι ελαχιστοποιημένος, λόγω των πολύ λίγων χειρισμών που απαιτούνται.

Πρόκειται για ακόμα μια ουσιαστική παρέμβαση του Δήμου μας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, που αποδεικνύει όχι μόνο την υψηλή κοινωνική ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής αλλά και την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τη 2η ΔΥΠΕ, συνεργασία που ειδικά μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού αναδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 4 =