giorgos-kyrtsos

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, με δήλωσή του αναφέρει πως οι θέσεις της Ελένης Τουλουπάκη «θα βρουν απήχηση στην ΕΕ», ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση τόσο για τις διώξεις δημοσιογράφων και της εισαγγελικής λειτουργού, όσο και για το γεγονός πως «η κυβέρνηση δεν έχει στραφεί κατά της Novartis».

Στην ανάρτησή του, ο Γ. Κύρτσος γράφει, ότι «η δίωξη κατά Τουλουπάκη, είναι μία λεπτή διεθνοπολιτική υπόθεση» και προσθέτει: «Η κ.Τουλουπάκη αντεπιτίθεται πολιτικά, θεσμικά. Καταγγέλει παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κουκούλωμα σκανδάλου Novartis. Οι θέσεις της θα βρούν απήχηση στην ΕΕ, εφόσον κυβέρνηση, Δημόσιο δεν έχουν στραφεί κατά Novartis.».

Και συμπληρώνει με δεύτερο tweet: «Σε ευρωπαϊκή περιπέτεια μπαίνει η κυβέρνηση. Ο συνδυασμός, δίωξης δημοσιογράφων, δίωξης δικαστικής λειτουργού με το σκεπτικό ότι πήραν μέρος στη «σκευωρία της Novartis» και ασυλίας της ίδιας της πολυεθνικής, εκθέτει Μητσοτάκη, κυβέρνηση στην ΕΕ. Το βλέπουν όλοι, όχι το Μαξίμου».

Υπενθυμίζεται πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, την Τρίτη, με επιστολή του προς τη Διακομματική Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ζήτησε να κληθεί για ακρόαση η διωκόμενη εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Αναλυτικά στην επιστολή του ανέφερε: 

«Πρόταση για διοργάνωση ακρόασης με τη διωκόμενη Ελληνίδα εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη

Αγαπητοί συνάδελφοι, Είμαι αναγκασμένος να επανέλθω στην υπόθεση του σκανδάλου διαφθοράς της Novartis και να σας ενημερώσω για τις τελευταίες, ιδιαίτερα ανησυχητικές, εξελίξεις.

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, η οποία χειρίστηκε ως προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς την υπόθεση, καλείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενη!

Η Εισαγγελέας που διερεύνησε τις ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων καλείται σε απολογία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης – συμμορίας, και της παράβασης καθήκοντος. Κατηγορείται  ότι “ενοχοποίησε πολιτικά πρόσωπα” και ότι “πίεσε μάρτυρες της υπόθεσης” προκειμένου να αποσπάσει τις καταθέσεις τους.

Είχαν προηγηθεί:

► η κατάργηση του θεσμού της Εισαγγελίας Διαφθοράς, οπότε της αφαιρέθηκε η δικογραφία και η δυνατότητα παραπέρα έρευνας για την υπόθεση.

► απειλές εναντίον της, από πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο,

► απειλές σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων και συνεχείς προσπάθειες για την αποκάλυψη των στοιχείων της ταυτότητάς τους.

► οι πρόσφατες κλήσεις σε απολογία των δημοσιογράφων που ερεύνησαν την υπόθεση, με την κατηγορία της συμμετοχής σε “εγκληματική οργάνωση”, εξέλιξη για την οποία σας έχω πρόσφατα ενημερώσει.

► η αμφιλεγόμενη, νομικά, αρχειοθέτηση των κατηγοριών που αφορούν υπουργό της κυβέρνησης

Η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, μετά την κλήση της σε απολογία κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και καταγγέλλει ωμές πολιτικές παρεμβάσεις, συκοφαντικές επιθέσεις, και απειλές εναντίον της, προκειμένου να σταματήσει η διερεύνηση της υπόθεσης και να βρεθεί η ίδια κατηγορούμενη.

Καθώς οι εξελίξεις μαρτυρούν σοβαρή αμφισβήτηση της  ανεξαρτησίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα προτείνω σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής κατά της Διαφθοράς, να κληθεί  σε ακρόαση η κυρία Τουλουπάκη. Για όλες τις εξελίξεις ενημερώνω επίσης την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + nineteen =