Με το Πάσχα να είναι ακόμα μακριά, αλλά τα κρούσματα κορονοϊού και οι αριθμοί διασωληνωμένων και θανάτων να ανεβαίνουν διαρκώς, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα εορταστεί η φετινή μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Η Καθαρά Δευτέρα πέρασε, με απαγόρευση μετακίνησης και πέταγμα του χαρταετού στη γειτονιά, το πήρε παράταση μέχρι τις 29 Μαρτίου, αλλά η συζήτηση πλέον επικεντρώνεται στο αν θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε φέτος Πάσχα στο χωριό.

Για την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, πάντως, αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει εξαιρετικά απίθανο. «Αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων σε 15 μέρες» μετά τα φαινόμενα συνωστισμού για την Αποκριά, ανέφερε η κα Παγώνη, μιλώντας στο κρατικό κανάλι, ενώ πρόσθεσε ότι πλέον δεν είμαστε βέβαιοι για το αν τελειώνουμε με την πανδημία, παρόλο που πριν λίγο καιρό το πιστεύαμε.

Η κα Παγώνη θεωρεί πως οι εμβολιασμοί δεν θα έχουν προχωρήσει πολύ μέχρι το Πάσχα, και ως εκ τούτου, δεν θα έχουμε εξασφαλίσει έστω μια σχετική ανοσία έως τότε.

Μετακίνηση εκτός νομού: Πότε επιτρέπεται

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους εξής έξι λόγους:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.
ΠΗΓΗethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

3 × 3 =