potamos-pazari-adeies

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η δημοτική παράταξη της ελάσσωνος αντιπολίτευσης «Κύθηρα – Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ» με το οποίο τοποθετείται στα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διαβάστε παρακάτω:

ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ- ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ

Ό,τι ξέραμε, να το ξεχάσουμε. Ο δήμαρχος Κυθήρων (λόγω Χριστουγέννων) έχει πλέον αποκτήσει μαγικές ικανότητες, αφού μπορεί να κάνει το άσπρο μαύρο και τη νύχτα μέρα. Για να δικαιολογήσει τη συρρίκνωση του πληθυσμού στο νησί, έφτασε να πει ότι είναι λάθος η απογραφή. Είπε κι άλλα μαγικά όμως στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Δεκέμβρη. Μας είπε για τη θλιβερή στάση της αντιπολίτευσης αλλά ξέχασε διάφορα στην ενημέρωσή του προς τον Κυθηραϊκό λαό. Ας δούμε κάποια από αυτά, επιγραμματικά.

• Οταν ρωτήθηκε πότε θα προσαρμοστεί η σύνθεση της οικονομικής επιτροπής που τώρα λειτουργεί παράνομα απάντησε ότι δεν έχουν καθαρογραμμένη την αποφαση του ΣτΕ. Την ίδια στιγμή που είναι δημοσιευμένη σε ΟΛΕΣ τις εφημερίδες της αυτοδιοίκησης !! Ας του το πούμε λοιπόν κι από εδώ με υπογραμμισμένη γραμματοσειρά: “Κύριε Χαρχαλάκη, τα τελευταία χρόνια ασκείτε εξουσία παράνομα με τις πλάτες της κυβέρνησης”.

• Ένα από τα θέματα ήταν ο μισθός του διορισμένου από το δήμαρχο, προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κου Δ.Καλλίγερου που είναι 500 ευρώ μηνιαία. Εμείς αντιπροτείναμε να πάει στα 400 ευρώ βάσει του προϋπολογισμού του ταμείου και με δεδομένες τις απευθείας αναθέσεις στον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο. Η δημοτική πλειοψηφία απέρριψε την πρόταση μας για ευνόητους λόγους..

• Επόμενο θέμα, η πάγια υποχρέωση του Δήμου να υπάρχει επιτροπή σφραγίσματος καταστημάτων τα οποία παραβιάζουν την ανάλογη για αυτά νομοθεσία. Λάβαμε, λοιπόν, τη σχετική εισήγηση η οποία, προς έκπληξή μας, είχε και συνημμένα έγγραφα. Τα έγγραφα αυτά αφορούσαν την πολεοδομία και ένα Κυθήριο επιχειρηματία . Ζητήσαμε να αφαιρεθούν από την εισήγηση ως άσχετα. Αυτό δεν έγινε. Ζητήσαμε σαφείς εξηγήσεις για το πώς συνδέονται με την εισήγηση αλλά απάντηση δεν πήραμε. Έτσι, η θέση μας, ήταν ξεκάθαρη. Να δημιουργηθεί η επιτροπή και να εφαρμόζει ο,τι προβλέπει ο νόμος ισότιμα σε όλους τους δημότες. Η παράταξή μας δεν παίρνει μέρος σε εσωκομματικές κόντρες που προσπαθούν να μολύνουν την κοινωνία των Κυθήρων.

Αφήσαμε για το τέλος την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος που ως διαδικασία προηγείται του Προϋπολογισμού. Κάθε πέρυσι και καλύτερα αλλά τις λεπτομέρειες θα τις μοιραστούμε σε ξεχωριστό ΔΤ, πολύ σύντομα. Αυτό που κρατάμε είναι μια επίσημη παραδοχή, επιτέλους, από τον δήμαρχο Κυθήρων. Ο κος Χαρχαλάκης είπε δημόσια ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το νησί, κανένα όραμα και καμιά δυνατότητα υλοποίησης του όποιου σχεδιασμού. Είπε, μάλιστα, ότι ακόμα κι αν ήταν υποχρεωμένος να φτιάξει ένα τετραετές πλάνο, δεν θα το έκανε και βρήκε πάλι κάτι δικαιολογίες περί γραφειοκρατίας. Η μοναδική επιλογή, κατ αυτόν ,είναι να τον αφήσουμε να λειτουργεί με αόρατους, εξωτερικούς συμβούλους, που θα του φέρνουν κάποια έργα τσιμεντοποίησης του τόπου, που θα κάνουν πολλά χρόνια να ωριμάσουν. Πάμε δηλαδή στα τυφλά και ας του έχουμε εμπιστοσύνη. Σε αυτό το θέμα, δεν συμμετείχαμε καν στη διαδικασία ψήφισης.

Αγαπητοί/ες συντοπίτες/ισσες, κάθε μαγικό έχει το μυστικό του. Δεν υπάρχει μαγεία. Είμαστε εδώ για να αποκαλύπτουμε τα κακώς κείμενα του τόπου και θα το κάνουμε μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας. Δε θα αφήσουμε το άσπρο να γίνει μαύρο, ούτε τη μέρα να γίνει νύχτα.
Χρόνια Πολλά

Διδυμιώτης Γιώργος, Τριφύλλης Μάνος, Φατσέα Χρυσούλα

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × one =