petrelaio

Δύο εβδομάδες πολέμου στην Ουκρανία βρίσκουν τους αμερικανικούς πετρελαϊκούς κολοσσούς να αυξάνουν τα κέρδη τους, καθώς η ενεργειακή κρίση μαστίζει την ΕΕ μετά την απόφασή της να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) των ΗΠΑ αναδεικνύονται οι μεγάλοι νικητές στην κρίση εφοδιασμού της Ευρώπης, καθώς εξάγουν όγκους ρεκόρ στην ΕΕ για τρίτο συνεχόμενο μήνα και μάλιστα σε τιμές που έχουν κατά πολύ αυξηθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί τόσο πολύ στην Ευρώπη που οι Αμερικανοί έμποροι φορτίων LNG προτιμούν να πληρώνουν εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα  για τη μη παράδοση σε άλλες χώρες ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία να πουλήσουν τα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη αφού οι τιμές του υγροποιημένου φυσικού αερίου ανέβηκαν κατά δέκα φορές μέσα σε λίγες ημέρες σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (US Energy Information Administration), προβλέπεται οι εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ να φτάσουν τα 11,4 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd) το 2022.

Η ποσότητα αυτή θα αντιπροσωπεύει περίπου το 22% της αναμενόμενης παγκόσμιας ζήτησης LNG ύψους 53,3 bcfd το επόμενο έτος, σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs και θα ξεπερνά τόσο η Αυστραλία όσο και το Κατάρ, τους δύο μεγαλύτερους μέχρι στιγμής εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × five =