marioupoli-rosiki-simaia

Η πλήρης κατάληψη της Μαριούπολης είναι γεγονός από την Δευτέρα, 28 Μαρτίου. Βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δείχνουν Ρώσους στρατιώτες να υψώνουν τη σημαία της ρωσικής Ομοσπονδίας σε κτήριο το οποίο προηγουμένως χρησιμοποιούσαν μέλη των ταγμάτων Αζόφ, τα οποία η Μόσχα κατηγορεί για ναζιστική ιδεολογία και γενοκτονία κατά των Ρωσόφωνων στην περιοχή του Ντονμπάς.

Στο βίντεο, φαίνονται ηλικιωμένοι κάτοικοι της μαρτυρικής πόλης να πανηγυρίζουν στο άκουσμα του εθνικού ύμνου της Ρωσίας και να ευχαριστούν τους στρατιώτες που τους «ελευθέρωσαν».

Ήδη, ο επικεφαλής του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε δημοψήφισμα ένωσης με την Ρωσία. Ταυτόχρονα αναφέρουν πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απενεργοποιήσει τα ουκρανικά δίκτυα τηλεφωνίας κατά μήκος ολόκληρης της ακτής της Αζοφικής θάλασσας.

Ο Ζελένσκι στο τελευταίο διάγγελμα του φάνηκε να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση. Αντιλαμβάνεται πλέον πως πλησιάζει η ώρα που πρέπει να εξηγήσει γιατί και πως χάθηκε η Μαριούπολη και το κυριότερο, τι θα συμβεί από δω και πέρα.

Η Ουκρανία αρχίζει να ξεμένει και από καύσιμα και τα χειρότερα είναι μπροστά της. Ρωσικές πηγές τονίζουν πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καύσιμα για τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα τους για 5-10 μέρες το πολύ.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − sixteen =