Λαβράκι ή καλύτερα… μανιτάρια “έβγαλε” η επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά και του αναπληρωτή τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη στη Θεσσαλονίκη.

Στον τελευταίο σταθμό της περιοδείας των δύο αντρών στο Αμαξοστάσιο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο-ερείπιο, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κάτι που σίγουρα δεν περίμεναν.

Μανιτάρια βρέθηκαν να έχουν φυτρώσει… μέσα σε βαγόνια, αποδεικνύοντας την εγκατάλειψη των τρένων από την κυβέρνηση. Οι δύο τομεάρχες που είχαν διαδοχικές συναντήσεις για σημαντικά θέματα των αρμοδιοτήτων τους στη Θεσσαλονίκη, δε δίστασαν να κάνουν “μαύρο” χιούμορ, αναρωτώμενοι αν θα τα μαγειρέψουν.

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρήστος Γιαννούλης, σε συνάντηση που είχαν με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Δήμητρα Θωμά και ο συντονιστής της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κώστας Αμπατζάς, έκαναν εκτενή αναφορά στα αναγκαία μικρά και μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία έχουν δρομολογηθεί και θα μπορούσαν να προστατεύσουν αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τον «Μπάλλο», ενώ συζητήθηκε και η πορεία υλοποίησης μεγάλων έργων υποδομής της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα ενδυναμώσουν την πόλη κοινωνικά και οικονομικά.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρο Στέτσικα και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στην οποία συμμετείχε και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κατερίνα Νοτοπούλου, στο επίκεντρο βρέθηκαν εργασιακά ζητήματα, καθώς και η πορεία κατασκευής του μετρό της πόλης. Επισημάνθηκε η ανάγκη διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της ασφάλειας κατά την εκτέλεση του έργου τους, καθώς και η μισθολογική στήριξη ιδιαίτερα όσων εργάζονται σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Στο ρέμα της Πολίχνης, όπου τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια νεροποντής, έχασε τη ζωή του ένας 26χρονος, οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Γιαννούλης και Κατερίνα Νοτοπούλου συζήτησαν με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ ΚΜ), Κριστίνα Μακνέα, Νέστορα Τσουμαλάκο και Φιλιώ Γαλανάκη. Οι μηχανικοί επεσήμαναν πως τα ορμητικά νερά του χειμάρρου, που φουσκώνουν στις κακοκαιρίες, επιταχύνουν τη διάβρωση του εδάφους και βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής. Τόνισαν πως απαιτούνται μελέτες υδραυλικών εργασιών και στη συνέχεια οι απαιτούμενες παρεμβάσεις γιατί το πρόβλημα θα επιδεινώνεται, ενώ σημείωσαν ότι από την τελευταία πλημμύρα δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό έργο κατά μήκος του ρέματος.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

seventeen + 2 =