Lula Βραζιλία

Η Βραζιλία δεν θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά για τα άρματα μάχης Leopard 2 που υποσχέθηκε πρόσφατα να στείλει η Γερμανία στο Κίεβο, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα μετά τη συνάντησή του με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς χθες Δευτέρα.

Η Μπραζίλια δεν σκοπεύει επίσης να στείλει πυρομαχικά για τα γερμανικής κατασκευής αντιαεροπορικά τεθωρακισμένα Gepard που έχουν σταλεί ήδη στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Η Βραζιλία δεν ενδιαφέρεται να στείλει πυρομαχικά για να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας», ξεκαθάρισε ο Λούλα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κ. Σολτς, που έφθασε στη Βραζιλία -τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική- προχθές Κυριακή.

«Η Βραζιλία είναι χώρα της ειρήνης. Και γι’ αυτό η Βραζιλία δεν θέλει καμία συμμετοχή σε αυτόν τον πόλεμο, ούτε καν έμμεσα», επέμεινε ο κεντροαριστερός πρόεδρος.

Το Βερολίνο έχει παραδώσει 30 Gepard στο Κίεβο και έχει υποσχεθεί να στείλει άλλα επτά. Όμως τα πυρομαχικά για τα οχήματα αυτά, που είναι εφοδιασμένα με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα κατευθυνόμενα με ραντάρ, είναι πλέον λιγοστά. Αν και η γερμανική κατασκευάστρια Rheinmetall ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία εργοστάσιο που θα κατασκευάζει πυρομαχικά για αυτά, η παραγωγή δεν αναμένεται να αρχίσει παρά τον Ιούνιο και οι πρώτες ποσότητες θα είναι έτοιμες για παράδοση τον Ιούλιο.

Ήδη τον Απρίλιο του 2022, η Γερμανία προσέγγισε τη Βραζιλία προκειμένου να εξασφαλίσει ως και 300.000 βλήματα για τα Gepard. Όμως πλέον ο Λούλα απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Πέρα από Gepard, οι βραζιλιάνικες ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν επίσης γερμανικής κατασκευής βαριά άρματα μάχης Leopard 1, παλαιότερου τύπου.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

5 × 5 =