ψυχική-υγεία

Άμεση απειλή για την ζωή και την υγεία των πολιτών η φτωχοποίηση δείχνουν τα στοιχεία του 2022, ενώ μεγάλος καταγράφεται ο αποκλεισμός από τις οδοντιατρικές υπηρεσίες σε έρευνα της Ελληνικής Στατιστική Αρχή, για την «Κατάσταση Υγείας, Χρήση υπηρεσιών Υγείας, Παράγοντες που επηρεάζουν την Υγεία» το 2022. Σε αυτά καταγράφεται ο αποκλεισμός της τεράστιας πλειοψηφίας των πολιτών από επαρκείς υπηρεσίες Υγείας λόγω της μεθοδικής απογύμνωσης του ΕΣΥ αφενός και της φτωχοποίησης των πολιτών.

Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων (66,8% ή σχεδόν επτά στους δέκα) οι Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση σε αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν οικονομικά, καθώς το δημόσιο σύστημα Υγείας αδυνατεί τόσο σε επίπεδο προσωπικού και υποδομών όσο και σε επίπεδο κρατικής χρηματοδότησης να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών της χώρας.

 

Ακόμη και για οδοντιατρικά θέματα, στα οποία πολύ συχνά ο πόνος επιβάλλει την προσφυγή σε οδοντίατρο για να αντιμετωπιστούν, πάνω από ένας στους πέντε Έλληνες που κατατάσσεται στον φτωχό πληθυσμό μένει χωρίς τις απαραίτητες υπηρεσίες (21%) και αυτό ισχύει και για σημαντικό ποσοστό του μη φτωχού πληθυσμού (13,7%).

Ο λόγος που οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες οδοντιατρικές υπηρεσίες είναι η οικονομική δυσχέρεια. Και μάλιστα για ακόμη πιο μεγάλο ποσοστό, που ξεπερνά τους τρεις στους τέσσερις (77,2%).

Αναλυτικά η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για την Υγεία:

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen − two =