Ο ένας μετά τον άλλο, εκκλησιαστικοί κύκλοι, χριστιανικές οργανώσεις αλλά και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ασκούν αφόρητες πιέσεις στην κυβέρνηση, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στους χώρους λατρείας και να μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται στους ναούς κατά την διάρκεια των εορτών.

Με σύνθημα «ζητούμε ανοικτές Εκκλησίες μη φυλακίζετε τις ψυχές μας» 180 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία σε όλη την Ελλάδα καταγγέλλουν το κλείσιμο των εκκλησιών εν όψει των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, με επιστολή τους που εστάλη προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και όλους τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες της Ελλαδικής επικρατείας, εγκαλούν την Πολιτεία που παραβλέπει τις θρησκευτικές ανάγκες των πολιτών.

«Πώς να κατανοήσουμε ότι η Πολιτεία, ενώ λαμβάνει κάθε υγειονομικό μέτρο για τον περιορισμό της πανδημίας, δεν καταφεύγει σε κανένα πνευματικό μέσο, ασυγκρίτως δραστικότερο και θαυμαστό; Αλήθεια, θα ξεπεράσουμε την πανδημία μόνο με τα υγειονομικά μέτρα; Και όχι με τα πνευματικά, με την καταφυγή μας στον Θεό;» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τα 180 χριστιανικά σωματεία, ζητούν από την Κυβέρνηση να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τους ναούς και να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. «Εκείνο που ζητάμε είναι να μας δοθεί η δυνατότητα να καταφεύγουμε στους Ναούς μας! Να μπορούμε ν’ ανάψουμε ένα κερί. Να εξομολογηθούμε. Να λειτουργηθούμε. Να κοινωνήσουμε!»

Παράλληλα τονίζουν ότι «οι πιστοί εκτιμούν τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών και σέβονται και τηρούν τους νόμους της Πολιτείας. Ας σεβαστεί και «η Πολιτεία τούς ἱερούς Ναούς, οἱ ὁποίοι δέν ἀποτελουν ἑστίες διαδόσεως τοῦ ἰού».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two − one =