Παρακολουθήστε ζωντανά το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, το οποίο διεξάγεται το διήμερο, 11-12 Νοεμβρίου.

Στο επίκεντρο των εργασιών της πρώτης μέρας, βρέθηκαν οι Υγιείς Πόλεις και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση κρίσεων όπως της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής.
Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν τα συμπεράσματα της επιστήμης βάσει των οποίων οι Πόλεις χρειάζεται να θωρακιστούν και να προστατεύσουν τον πολίτη για την αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης.

Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος του Δικτύου και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε τόσο στον ρόλο που ανέλαβε η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και στον συντονισμό που υπήρξε με Διεθνείς Οργανισμούς όπως ο Π.Ο.Υ., με ενεργή συμμετοχή σε όλες τις Συναντήσεις και τις Ομάδες Εργασίας.

Επιπλέον, τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων μέσω της παροχής υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους βοήθειας και πληροφορίας στους Δήμους και τους Δημότες του. Ο κ. Γ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την πανδημία, αν τα συστήματα υγείας δεν είχαν την ουσιαστική βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είχαν καταρρεύσει. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κατέδειξε μέσα από αυτή την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, διεθνώς και στη χώρα μας τον καθοριστικό της ρόλο στη διάσωση της ζωής και την καθοδήγηση του πολίτη για την προστασία του από τον πανδημικό ιό. Η πληροφόρηση, η κοινωνική υποστήριξη και η ενημέρωση για την τήρηση των μέτρων δημόσιας Υγείας αποδεικνύεται σαφώς πιο αποτελεσματική μέσα από την προσέγγιση της Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού, που βρίσκονται εγγύτερα στη ζωή του πολίτη και την καθημερινότητά του».

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twelve − seven =