tsipras-mitsotakis

Σφοδρή μετωπική διεξάγεται στην Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα καυτά θέματα των τελευταίων ημερών είναι πολλά και απασχολούν το σύνολο της κοινωνίας.

«Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και ότι η Νέα Δημοκρατία καλύπτει κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας, η κυρία Ελευθεριάδου να διαλαλεί ότι ψωνίζονται ανήλικα από κει από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Με ποιο θράσος ο κύριος Πολάκης μία μέρα πριν από την συζήτηση κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγοπούλα και για την τάχα ευθύνη του Μαξίμου; Κύριε Τσίπρα σας ζητώ να απαντήσετε όχι ως τέως πρωθυπουργός, ούτε ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα για πρώτη φορά να καταγγείλει τις συμπεριφορές και τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη με αφορμή αυτή τη φορά ανάρτηση του για την Ειρήνη Αγαπηδάκη, εθνικής συντονίστριας για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα. Ο πρωθυπουργός διαβάζοντας στη Βουλή έγγραφο στο οποίο επιβραβεύεται η δουλειά της κυρίας Αγαπηδάκη, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που ανέφερε «Ειρήνη Αγαπηδάκη το τρολάκι της ΝΔ».

«Μιλήσαμε για τις βαξεβάνιες εμετικές ριπές και τις τοποθετήσεις των βουλευτών σας. Μπορεί να μην είστε υπεύθυνος για τις δημοσιογραφικές τοποθετήσεις, αλλά είστε υπεύθυνος για τα λεγόμενα των βουλευτών σας. Πρέπει να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται σε βάρος της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας, που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να την διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσιπρα.

Η ατζέντα της συζήτησης αναμένεται ιδιαίτερα διευρυμένη με την υπόθεση του κατηγορούμενου για «κατά συρροή βιασμό» Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου να βρίσκεται στο επίκεντρο, ενώ και οι χειρισμοί της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για το ζήτημα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τη Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, έντονη αναμένεται η αντιπαράθεση για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται για ενάμιση μήνα σε απεργία πείνας, ζητώντας μεταγωγή από τις φυλακές Δομοκού στον Κορυδαλλό, ενώ σίγουρα θα υπάρξει αναφορά στο ζήτημα της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και στην επίθεση Πολάκη κατά της κυβέρνησης, με τον Μητσοτάκη να ζητά ξεκάθαρη θέση από τον Τσίπρα για την αν μη τι άλλο εμπρηστική ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

eighteen + five =