serafim-kythiron

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή του, υπογραμμίζει το ιστορικό γεγονός ότι πάνω από 180 χρόνια η εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιωτίσσης, λιτανεύεται πάντα κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρουσία πλήθους λαού.

Στη συνέχεια ο κ. Σεραφείμ αναφέρει ότι για πρώτη εφέτος (21-3-2021) παρακωλύθει η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Μυρτιδιωτίσσης, κάτι που δεν έγινε ούτε κατά την κατοχή των Ενετών, Άγγλων, Γάλλων, Τούρκων και Γερμανών.

“Ποτέ δεν υπήρξε τέτοια βία και μεταχείριση στη Θεία Λατρεία και τα δικαιώματα της θρησκευτικής ελευθερίας. Αυτό που δεν έκαναν οι κατακτητές επιβλήθηκε από ελληνορθόδοξους της πολιτικής ηγεσίας” – υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην επιστολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Κυθήρων ζητά από την Εκκλησία να επαναφέρει στην τάξη τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, ο οποίος “υπερβαίνει τα εσκαμμένα” και να του υπενθυμίσουν τις αποφάσεις για το προαιρετικό των εμβολίων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one × one =