Οι Κύθηριοι κινητοποιούνται: Πάνω από 1.000 υπογραφές κατά των «πάρκων» της ΤΕΡΝΑ

Νέα ενημερωτική συνάντηση στο Κεραμωτό. Στην ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών υπογραμμίζεται ότι το νησί βρίσκεται ενωμένο απέναντι στην απειλή που συνιστά – όπως αναφέρεται – η σχεδιαζόμενη «καταστροφή» από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την MASDAR, την ενεργειακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που εξαγόρασε πρόσφατα την ΤΕΡΝΑ.

Με μαζική συμμετοχή πολιτών και θεσμικών εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου η τρίτη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση της Κίνησης Πολιτών Κυθήρων, αυτή τη φορά στο χωριό Καστρισιάνικα, στο πλαίσιο της εντατικής καμπάνιας ενημέρωσης και αντίδρασης κατά της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης βιομηχανικών αιολικών σταθμών στο νησί.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, στη διάρκεια της εκδήλωσης υπέγραψαν επιπλέον 50 πολίτες το έντυπο αντιρρήσεων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό υπογραφών σε πάνω από 1.000. Οι προηγούμενες ενημερωτικές συναντήσεις είχαν πραγματοποιηθεί στον Ποταμό και τα Λογοθετιάνικα, δείχνοντας μια σαφή κλιμάκωση του ενδιαφέροντος και της ενεργοποίησης των Κυθηρίων.

Η επόμενη προγραμματισμένη δράση είναι για την Πέμπτη 22 Μαΐου, στις 19:30, στο Λεόντσειο Πνευματικό Κέντρο του Κεραμωτού. Οι δράσεις ενημέρωσης συνεχίζονται στο νησί για όλο το επόμενο διάστημα, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και στην παροικία Πειραιώς – Αθηνών. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών σε Αυστραλία και Η.Π.Α όπου ζουν 50.000 και πλέον Κυθήριοι Ομογενείς.

Screenshot 67Στην ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών υπογραμμίζεται ότι το νησί βρίσκεται ενωμένο απέναντι στην απειλή που συνιστά – όπως αναφέρεται – η σχεδιαζόμενη «καταστροφή» από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την MASDAR, την ενεργειακή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που εξαγόρασε πρόσφατα την ΤΕΡΝΑ.

Το κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία συνεχίζεται με έντονο παλμό και σαφή προειδοποίηση:

«Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!»


📌 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια ή το έντυπο αντιρρήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Κίνηση Πολιτών Κυθήρων ή να παρευρεθείτε στην επόμενη συνάντηση. 

Screenshot 41

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Το δικό μας δημοτικό συμβούλιο θα εκδώσει ψήφισμα; – Όχι στο κλείσιμο του ΕΛΤΑ Κυθήρων

Τα νέα από την απέναντι πλευρά, τη Λακωνία, είναι...

«Λουκέτο» στα ΕΛΤΑ Γυθείου και Αρεόπολης: Σκληρή κριτική από τον Μανώλη Μάκαρη για εγκατάλειψη της Μάνης

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της περιφερειακής...

Ανοικτή διαδικτυακή ημερίδα. Από τη MERCOSUR στη νέα ΚΑΠ (δωρεάν μέσω Zoom)

Η Συμφωνία ΕΕ–MERCOSUR δεν είναι «ένα ακόμη διεθνές χαρτί»....

Μελέτη αναδάσωσης από το ΚΙΠΑ

Το ΚΙΠΑ ενημερώνει την τοπική κοινωνία, για τα επόμενα...

Ένα Νέο Ζευγάρι Μάτια: Τεχνολογία και Κοινότητα Ενώνουν Δυνάμεις για την Προστασία των Κυθήρων από τις Πυρκαγιές

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς, κάθε δευτερόλεπτο μετράει....
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img