svelta

Αυλαία είχαμε χθες, Κυριακή, 10 Απριλίου, για την σειρά εκδηλώσεων «Svelta», που μας συντρόφευσαν καθόλη την διάρκεια του χειμώνα.

Οι τελικοί αγώνες έλαβαν χώρα στον Ποταμό, κατά το διήμερο 9 και 10 Απριλίου και περιλάμβαναν ορεινή ποδηλασία και τρέξιμο ανωμάλου δρόμου. Αποτέλεσαν, δε, επιστέγασμα μιας ιδιαίτερα φιλόδοξης προσπάθειας η οποία φιλοξενήθηκε από οικισμούς σε όλα τα μήκη και πλάτη του νησιού και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

svelta

Τί μας έμεινε από την πρώτη χρονιά της Svelta εμπειρίας; Πολλά άξια αναφοράς.

Κατ’ αρχήν, η δίδυμη ψυχή της όλης διοργάνωσης. Παύλος και Μιχάλης. Ο Παύλος, με την έμφυτη αμεσότητα στην επικοινωνία και την απλότητα στους τρόπους, αποδείχτηκε αυθεντία στο PR, ένας άριστος ενορχηστρωτής του επικοινωνιακού κομματιού του όλου εγχειρήματος που μετέφερε την ψυχή της εικόνας της Svelta εμπειρίας σε χιλιάδες δέκτες εντός και εκτός Κυθήρων. Ο δε Μιχάλης, ακούραστος εργάτης της όλης ιδέας, μόχθησε εντός, εκτός και επί τα αυτά για την απρόσκοπτη τέλεση των αγωνισμάτων και την άριστη οργάνωση του τελετουργικού.

svelta

Δίπλα τους, μια πλειάδα αφανών ηρωιδών και ηρώων, που έβαλαν, η καθεμιά και ο καθένας στον τομέα τους, το δικό τους λιθαράκι για να έρθει εις πέρας το εγχείρημα.

Ζωοδότες, όμως, της όλης προσπάθειας, δεν υπήρξαν άλλοι από τους συμμετέχοντες. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φύλου και κοινωνικής τάξης, αγκάλιασαν την διοργάνωση από την πρώτη μέρα, από τα πρώτα μέτρα που ξεκίνησε να μπουσουλάει ως σχεδιασμός, προτού απογειωθεί σε ένα έκαστο των event. Αυτοί είναι οι κοινωνοί του, οι διαφημιστές του σε κάθε άκρη της χώρας αλλά και του εξωτερικού. Γιατί, ναι, αποδείχτηκε για πολλοστή φορά, πως η καλύτερη εγχώριος περιουσία αυτού του ευλογημένου τόπου, είναι οι άνθρωποί του.

svelta

Και του χρόνου, λοιπόν, με υγεία και καλή καρδιά. Με χαρούμενες φωνές, μπόλικο ιδρώτα, χαμόγελα, αγκαλιές και αμέτρητη έκρηξη αγάπης.

Αγαπημένο Svelta, μόλις σβήσαμε μαζί το πρώτο σου κεράκι. Και του χρόνου, πάλι μαζί.

ΥΓ. Οι εκδηλώσεις Svelta για την σεζόν 2021-22, διοργανώθηκαν από το ποδηλατικό κατάστημα Mazzipetti και το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΚΙΠΑ), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πορτοκαλιά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμού και το Kythera Trails. Τελέστηκαν, δε, υπό την αιγίδα του δήμου Κυθήρων.

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

7 − 6 =