xarxalakis-gerapetritis

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, είχε την Τετάρτη 10/11/2021 τις παρακάτω (κατά σειρά) συναντήσεις:

  1. Με τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για τα έργα και τις δράσεις του Δήμου Κυθήρων καθώς και για τις αναπτυξιακές προτεραιότητες των επομένων ετών. Συζητήθηκε ειδικότερα η ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας στα Κύθηρα, η ανάγκη επίλυσης των γραφειοκρατικών εμποδίων που επί σχεδόν 4 χρόνια κωλύουν την διαδικασία δημοπράτησης των μελετών επέκτασης του διαδρόμου στον Αερολιμένα Κυθήρων, το αίτημα παραχώρησης του παλαιού Τελωνείου της Αγ. Πελαγίας από την ΕΤΑΔ και το αίτημα δημιουργίας Στρατιωτικού Φυλακίου στα Αντικύθηρα.
  2. Με τον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ, κ. Δημήτρη Μαραβέλια και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Σπύρο Σπυρίδωνα. Έγινε κατ΄αρχήν αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου για την αξιοποίηση της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ (με βάση το Ν.4674/20) για την εκπόνηση των μελετών αναβάθμισης του Δημοτικού Αμαξοστασίου στα Φράτσια και την κατασκευή σύγχρονου κτηρίου που θα πληροί όλες τις σχετικές προδιαγραφές.
  3. Με τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Νέα Μητροπολιτική Αττική» της Περιφέρειας Αττικής. Συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας με το Δίκτυο Νήσων Αττικής για την αποδοτική και επωφελή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027.
  4. Με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα και τον Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητή κ. Εμμ. Πλειώνη, με κύριο θέμα συζήτησης, την ανάγκη ενεργειακής αυτονόμησης των Αντικυθήρων ενόψει κατασκευής του «ΠΑΓΓΑΙΑ», της εμβληματικής επιστημονικής υποδομής για την Κλιματική Αλλαγή.
blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

4 × five =