vassilis-spiliotopoulos

Ο δικηγόρος Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, μετά την ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης συγκεκριμένων οικισμών των Κυθήρων, προέβη σε νέες αναρτήσεις στο Facebook με κατηγορίες προς το Δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη. Του ασκεί σφοδρή κριτική για την ανεπάρκεια στην διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας και ειδικότερα στο θέμα της υδροδότησης. Η έλλειψη νερού σε διάφορα χωριά του νησιού, που διαρκεί εβδομάδες, έχει προκαλέσει οργή και ανησυχία στους πολίτες, την ώρα που η Δημοτική Αρχή προτρέπει σε… υπομονή.

Έργα βιτρίνας αντί για επίλυση των πραγματικών προβλημάτων

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο «αλλοπρόσαλλο και κακό δημοτικό άρχοντα» που αντί να υπηρετεί τους πολίτες, τους αντιμετωπίζει σαν φεουδάρχης. Καταγγέλλει επίσης ότι με την ανεπαρκή διαχείριση των υποδομών του νησιού η Δημοτική Αρχή παίζει με την υγεία των πολιτών. Και προσθέτει: «Ο κ. Χαρχαλάκης προτιμά να επενδύει σε έργα βιτρίνας παρά να επιλύσει τα πραγματικά προβλήματα των Κυθήρων. Η έλλειψη διαφάνειας και η υποκρισία στην αντιμετώπιση των κοινοτικών ζητημάτων είναι προβληματική και απαιτεί άμεση αντιμετώπιση».

Οι αναρτήσεις του δικηγόρου πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Πολλοί κάτοικοι εκφράζουν την υποστήριξή τους προς τον κ. Σπηλιωτόπουλο, καταγγέλλοντας την στάση της Δημοτικής Αρχής.

Να ερευνήσουν την υπόθεση τα ΜΜΕ

Την ίδια στιγμή ο κ. Σπηλιωτόπουλος καλεί τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ να δώσουν προσοχή στις καταγγελίες του: «Τα Κύθηρα μαρτυρούν υπό την ηγεμονία μιας υπό διάλυση δημοτικής αρχής, η οποία έχει εγκαταλείψει όλες τις υποδομές του νησιού στην τύχη τους, κατασπαταλώντας εκατομμύρια σε έργα βιτρίνας – γιατί άραγε; Καταγγέλουμε τη Δημοτική Αρχή ότι όχι μόνο λόγω τα αδυναμιών και των παραλείψεων ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά παίζει με την ΥΓΕΙΑ τους. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέμβει άμεσα! Το όμορφο νησί των Κυθήρων βασανίζεται από μια δημοτική αρχή της οποίας προΐσταται ένας οιωνεί μεσαιωνικός ηγεμονισμός ο οποίος αντί να συνδράμει τους πολίτες που τον εξέλεξαν, τους αγνοεί και μάλιστα τους φέρεται με αναίδεια. Πρόκειται για τη διατράνωση όχι μόνο της ανεπάρκειας, μα της χυδαιότητας. Προστατεύστε τα Κύθηρα από τον ολοκληρωτισμό του ανορθολογισμού, της ανοησίας και της αμορφωσιάς. Καταστρέφεται ένα πανέμορφο νησί!»

«Ένας ολίγιστος παραγοντίσκος»

Σε άλλη ανάρτηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος αναφέρει: «Ενώ τα χωριά των Κυθήρων συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Πελαγίας πέρασαν ένα εφιαλτικό καλοκαίρι – και εξακολουθούν – η τοπική δημοτική αρχή ανακοινώνει την ολοκλήρωση έργων και ζητά από τους δημότες να είναι υπομονετικοί. Αν αυτό δεν είναι πολιτικός αμοραλισμός ανεύθυνης τοπικής αυτοδιοίκησης τότε τι είναι; Είναι η απάντηση κάποιου παραγοντίσκου και των παρατρεχάμενων του για να θολώσουν τα νερά για την ανεπάρκεια και τις ολιγωρίες τους. Σχεδόν δέκα χρόνια διοικεί αυτός ο ολίγιστος δημοτικός άρχοντας ο οποίος έχει ρίξει όλο του το βάρος στην απαξία του νησιού αγνοώντας τις βασικές και πρωταρχικές ανάγκες του νησιού. Αυτό που δεν κατανοεί ο κακομοίρης είναι ότι είναι εντεταλμένος. – υπάλληλος των πολιτών οι οποίοι έχουν απαιτήσεις από αυτόν και όχι το αντίστροφο».

«Κυθήριοι, ο κύριος Χαρχαλάκης σας εμπαίζει»

Απευθυνόμενος στους Κυθήριους γράφει: «Ο κύριος Χαρχαλάκης σας εμπαίζει. Εγώ όπως και πολλοί άλλοι δεν ψηφίζουμε στα Κύθηρα, επιλέξαμε όμως τον τόπο σας από ανιδιοτελή αγάπη. Καθώς προσωπικά είμαι τρεις φορές καρκινοπαθής και καθώς αυτή τη στιγμή αδυνατώ να επισκεφτώ το νησί και από ανασφάλεια για την υγεία μου λόγω της κατάστασης που επικρατεί έχω αποφασίσει μαζί με κάποιους άλλους – επίσης ανιδιοτελείς – φίλους των Κυθήρων να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα από την ελληνική πολιτεία και όχι μόνο».

Η απειλή από εγκάθετο…

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος καταγγέλει ότι «ένας εγκάθετος» του Δημάρχου τον απείλησε για την ανοικτή επιστολή που απηύθυνε στον πρωθυπουργό. «Πλανώνται οικτρά αν νομίζουν ότι θα σωπάσουμε ή θα σταματήσουμε. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τα πρωταρχικά αγαθά για τους Τσιριγώτες και τα σπίτια μας, και να επιβληθεί η νομιμότητα» απαντά.

Η Σιωπή του Δημάρχου

Αν και οι κατηγορίες κατά του κ. Χαρχαλάκη είναι σκληρές και έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον εντός και εκτός Κυθήρων, ο ίδιος ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή δεν έχουν απαντήσει επίσημα στις κατηγορίες του δικηγόρου. Αυτή η σιωπή έχει προκαλέσει περαιτέρω εντάσεις και αμφισβήτηση από τους κατοίκους.

Προαναγγελία για νομικές ενέργειες

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος προαναγγέλλει ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν οι επόμενες κινήσεις και δράσεις τους, οι οποίες θα έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυθηρίων και των αλλοδαπών κατοίκων του νησιού. Αναφέρει επίσης ότι έχει έλθει η ώρα για την επιβολή της νομιμότητας και ότι θα διεκδικήσουν αυτό το δικαίωμα με όλες τις δυνάμεις τους.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen + 7 =