Ένα ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» στα κατεχόμενα προκαλεί μεγάλη αναστάτωση και πλήθος σχολίων. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Έρσαν Σανέρ, αναμένεται να ανακοινώσει την απόσυρσή του από την πολιτική.

Το επίμαχο «ροζ» βίντεο

Το βίντεο με πρωταγωνιστή τον Σανέρ δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Τρίτης στα social media, προκαλώντας σεισμό τόσο στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, όσο και στο «κόμμα» του οποίου ηγείται ο Σανέρ, του UBP.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.gr, ο Σανέρ δέχθηκε μεγάλη πίεση για παραίτηση από τη θέση του Προέδρου του κόμματος, ενώ παράλληλα  δέχεται πιέσεις για να αποσυρθεί από τη θέση του «πρωθυπουργού» προκειμένου να αποφευχθεί η νομική και πολιτική κρίση.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Ερσάν Σάνερ, αποφάσισε να παραιτηθεί από όλα τα καθήκοντά του στο «Κόμμα Εθνικής Ενότητας» και να αποσυρθεί από την πολιτική, μετά το σκάνδαλο, με το ροζ βίντεο.

Σύμφωνα με την Χαμπέρ Κίπρις, ο κ. Σανέρ θα παραιτηθεί άμεσα, σήμερα, από τη θέση του «πρωθυπουργού», από την προεδρία του ΚΕΕ και θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από το εκλογικό συνέδριο για την προεδρία του κόμματος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι φημολογείται πως θα ορισθεί «πληρεξούσιος πρωθυπουργός» στην θέση του Ερσάν Σανέρ, είτε ο Ναζίμ Τσαβούσογλου «υπουργός γεωργίας» είτε ο Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργός υγείας».

Το θέμα, προστίθεται, θα ξεκαθαρίσει σε συνάντηση των «υπουργών» του ΚΕΕ το απόγευμα. Επίσης, τα καθήκοντα του προέδρου του ΚΕΕ θα αναλάβει άλλος, όπως σημειώνεται, ώστε να υπάρξει ομαλότητα στο κόμμα μέχρι το εκλογικό του συνέδριο, μέσω του οποίου την προεδρία διεκδικούν πολλοί υποψήφιοι.

Κυκλοφόρησε μέσω μηνυμάτων

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω βίντεο δεν έχει ανέβει σε ανοικτή πρόσβαση σε κανένα κοινωνικό δίκτυο λόγω του περιεχομένου του. Κυκλοφόρησε όμως πάρα πολύ μέσω μηνυμάτων μεταξύ προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα δίκτυα επικοινωνίας.

Στην ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού με πρωταγωνιστή τον «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ είχε αναφερθεί σε thread στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζιαρέρ ο οποίος κάνει αναφορά και στον επιχειρηματία, Χαλί Φαλγιαλί στα κατεχόμενα, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο με γραφειοκράτες και πολιτικούς στα κατεχόμενα και αυτά πέρασαν στην κατοχή του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πέκερ.

Ο Πέκερ εδώ και καιρό δημοσιοποιεί στοιχεία εναντίον Υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία ενώ είχε αναφερθεί στο παρελθόν και σε υποθέσεις που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στα κατεχόμενα.

Είχε προηγηθεί προ ημερών η κυβέρνηση του ψευδοκράτους, με τον Σανέρ να επικαλείται για την παραίτηση το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή», οι εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης» και κάποια προβλήματα που προέκυψε εντός της «κυβέρνησης».

Σχολιάστε!