covid-19

Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοίου στην μαθητική κοινότητα το τελευταίο εικοσιτετράωρο να σημαίνει συναγερμό στις αρχές. Σε συνέχεια των όσων καταγράφονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο, τόσο με το κλείσιμο αύριο του Γυμνασίου και του Λυκείου, όσο και τα νέα κρούσματα που εντοπίζονται στο Γυμνάσιο, ένα ακόμη κρούσμα καταγράφεται, αυτή τη φορά στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας – Καρβουνάδας.

Το Δημοτικό Σχολείο ζήτησε το απόγευμα της Πέμπτης από τους γονείς της Γ’ τάξης να εξετάσουν αύριο τα παιδιά τους με rapid test στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες για το Λύκειο Κυθήρων δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ενεργά κρούσματα. Οι μαθητές του Γυμνασίου τα τελευταία εικοσιτετράωρα υποβάλλονται σε rapid test και μοριακό τεστ (PCR) Covid – 19 στο Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων σύμφωνα με τις οδηγίες.

Αύριο Παρασκευή τα κτίρια Γυμνασίου και Λυκείου θα απολυμανθούν όπως επίσης και τα λεωφορεία μεταφοράς μαθητών.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται από το Υπουργείο Παιδείας καμία τάξη στα σχολεία δεν κλείνει εάν δεν υπάρχουν κρούσματα στο 50% +1 των μαθητών της.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι πληροφορίες αναφέρουν συνολικό αριθμό ενεργών κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα που φτάνει στα 13, ενώ στα Κύθηρα υπάρχουν και ενεργά κρούσματα ενηλίκων.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − three =